‹ Alle nieuwsberichten

Gaat Google HTC overnemen?

Gaat Google HTC overnemen?

Al tijden gaan er geruchten dat Google van plan is om HTC over te nemen; HTC en Google gingen hier echter niet op in. Inmiddels zijn er sterke bewijzen te vinden dat Google HTC wel degelijk over gaat nemen, en snel ook! 

Slechtste maand ooit voor HTC

HTC heeft niet zo lang geleden de cijfers van de maand augustus vrijgegeven en deze liegen er niet om: het gaat slecht met de smartphonefabrikant. In deze maand is de omzet met een historisch getal van -51,5% gedaald: de slechtste maand voor HTC in 13 jaar.

Ten opzichte van een jaar geleden betekent dit een omzetdaling van maar liefst 54,3%. De HTC U11, die het bedrijf moest gaan redden, is ook nog eens een stuk minder populair dan verwacht. Waarom dit het geval is, is voor veel mensen een raadsel. De HTC U11 is immers een innovatief toestel.

Edge Sense

De HTC U11 is namelijk het eerste toestellen met knijpbare randen: HTC noemt dit ‘Edge Sense’. Dat betekent dat je door in het toestel te knijpen, extra functies kunt gebruiken. Zo open je razendsnel je camera of zaklamp door op een bepaalde plek in het toestel te knijpen. Hoe innovatief ook: het mocht niet baten.

Overname HTC door Google

Waarom zou Google zo’n noodlijdend bedrijf over willen nemen? Google werkt al langere tijd samen met HTC voor de ontwikkeling van Nexus-toestellen. Ook wordt naar verluid een van de nieuwe Pixel-toestellen door HTC gefabriceerd. Door de technologie van HTC te kopen kan Google zijn Pixel-toestellen qua hardware nóg beter ontwikkelen en zo de concurrentie aangaan met andere grote merken. Sommige mensen denken dat Google zelfs al een technologie van HTC in zijn nieuwe Pixel 2 zal gaan verwerken: de, jawel, Edge Sense.

Aandelenhandel HTC stilgezet

Waarom denkt iedereen nu ineens zo zeker te weten dat Google HTC gaat overnemen? De Taiwan Stock Exchange heeft vandaag aangekondigd dat de handel in HTC-aandelen donderdag zal worden stilgelegd, omdat het bedrijf dan belangrijke informatie aan zal kondigen. De aandelenhandel wordt alleen stilgezet bij aankondigingen die veel impact hebben, dus wat die aankondiging zal zijn..? Wij denken een overname door Google!

Ook bekende techlekker Evan Blass denkt dit overigens: hij tweette dat hij met een medewerker van HTC gesproken heeft en dat hij/zij heeft aangegeven dat alle medewerkers bij HTC donderdag te horen zullen krijgen dat ze worden overgenomen door Google. Volgens Blass zal HTC wel zijn eigen merknaam behouden.

Bron: Androidworld, Androidplanet, Tweakers, Bright, @evleaks.

Meer nieuws over: