‹ Alle nieuwsberichten

Samsung hoopt volgend jaar eerste opvouwbare smartphone uit te brengen

Samsung hoopt volgend jaar eerste opvouwbare smartphone uit te brengen

Al tijden gaan er geruchten dat Samsung werkt aan een opvouwbaar toestel, maar een betrouwbare bron geeft aan dat we volgend jaar, in 2018, de eerste Samsung-telefoon met opvouwbaar scherm kunnen verwachten. 

Eerdere berichtgevingen

In maart en april dit jaar berichtten we er al over: een Samsung-toestel met niet één, maar twee beeldschermen. Ook showde Samsung, onder de naam Youm, in 2013 al een opvouwbaar scherm. Waar het in maart voor ons nog speculeren was of er ooit zo’n scherm zou komen, wisten we in april inmiddels dat Samsung bezig was met de productie van prototypes.

Opvouwbaar scherm

DJ Koh, de directeur van Samsungs mobiele afdeling, heeft toegezegd dat Samsung van plan is om in 2018 een smartphone met een opvouwbaar scherm uit te brengen. Wanneer in 2018 dat precies zou gaan gebeuren, kon hij helaas nog niet zeggen.

Waarschijnlijk betekent dat dat Samsung de technologie nog niet helemaal optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Met een speling van ruim een jaar hopen ze dan ook waarschijnlijk genoeg tijd te hebben om het opvouwbare scherm te perfectioneren voordat ze het officieel op de markt brengen voor consumenten.

Sneller dan verwacht

Afgelopen jaar, in april, gaf een technicus van Samsung aan dat we de eerste smartphone met een opvouwbaar scherm pas in 2019 konden verwachten. De reden hiervoor was dat er nog “technische uitdagingen overwonnen moesten worden”. Wat precies deze technische uitdagingen zijn, wilde hij destijds niet vertellen. Kennelijk heeft Samsung die technische uitdagingen toch sneller weten te overwinnen dan ze zelf hadden verwacht.

Technologie

Het is waarschijnlijk dat Samsung flexibele OLED-schermen gaat gebruiken, deze gebruiken ze namelijk nu ook al voor de gebogen schermen van onder andere de Samsung Galaxy S8 en S8+. Het lastigste obstakel dat overwonnen moet worden, is het maken van een scherm dat ook naar buiten gevouwen kan worden: het materiaal moet daarvoor namelijk opgerekt worden, zonder dat de content die op het scherm zelf staat wordt meegerekt.

Sommige media melden dat de volgende Galaxy Note het eerste toestel van Samsung zal zijn met een buigbaar scherm, het is nog maar de vraag of dit echt zo is. Wanneer er meer bekend is over de schermen laten we het je natuurlijk weten, houd hiervoor ook onze website in de gaten!

Meer nieuws over: