‹ Alle nieuwsberichten

Telefoon met twéé 5-inchbeeldschermen?

Telefoon met twéé 5-inchbeeldschermen?

Het opvouwbare scherm: iedereen heeft het er over. Samsung zet de volgende stap in dit proces en maakt een prototype dat de voorloper is van het toestel met opvouwbaar scherm.

De Electronic Times, een Zuid-Koreaanse krant, schrijft dat Samsung dit jaar een prototype laat maken van een smartphone met twee OLED-schermen van 5 inch. De schermen zijn met elkaar verbonden en zitten aan elkaar vast met een scharnier. De bezels van deze telefoon zouden erg dun zijn. Als je het toestel dan uitklapt, kunnen de twee beeldschermen namelijk als één geheel functioneren, een dual-screen genoemd. Dit prototype komt dus al verdacht dicht in de buurt van een echt opvouwbare telefoon.

Het grote beeldoppervlak is vooral ideaal als je meerdere dingen tegelijkertijd wilt doen. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk op het ene scherm een Twitter-feed tonen, en op het andere scherm een filmpje kijken, of een document bewerken.

Naar verwachting is het prototype halverwege dit jaar klaar en produceert Samsung dan twee- tot drieduizend telefoons, speciaal voor belangrijke klanten. Hiermee worden waarschijnlijk providers en verkooppunten bedoeld, die ze kunnen testen. Ze zijn dus nog niet geschikt voor consumenten, maar hebben als doel om te onderzoeken wat de potentie van een opvouwbaar scherm is.

Al langer gaan er geruchten rond over de ontwikkeling van een vouwbare telefoon en ook Samsung is hier al langer mee bezig, zoals we eerder schreven. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de introductie van het eerste opvouwbare toestel uitgesteld tot 2019. De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van een opvouwbaar scherm zit hem in het feit dat het scherm ook naar buiten moet kunnen worden gevouwen. Dan moet het materiaal namelijk op kunnen rekken.

Bronnen: NU.nl, Tweakers

Meer nieuws over: