‹ Alle nieuwsberichten

Kunnen we binnenkort een opvouwbare telefoon verwachten?

Kunnen we binnenkort een opvouwbare telefoon verwachten?

Vind jij een groot scherm op je telefoon belangrijk? Of vind je het juist handig als je telefoon compact en makkelijk mee te nemen is? Binnenkort hoef je misschien niet meer te kiezen! Meerdere bronnen speculeren dat Samsung dit jaar nog een prototype van een opvouwbare telefoon uit gaat brengen!

Flexibele schermen

Meerdere bedrijven hebben al een stap gezet richting opvouwbare toestellen. Zo heeft Lenovo een prototype laten zien van een telefoon die als een ‘slap bracelet’ om je arm gebogen kan worden. Dit prototype heeft de naam CPlus gekregen en zou de smartwatch overbodig maken. Ook LG is volop in ontwikkeling: zij hebben een flinterdun, oprolbaar TV-scherm gepresenteerd. Deze is (nog) niet op de markt verkrijgbaar, maar het geeft wel aan dat grote telecombedrijven volop in ontwikkeling zijn. Compleet opvouwbare smartphones zouden een logische tweede stap zijn.

Samsung Galaxy X

Van Samsung kennen we al Edge-toestellen: smartphones met omgebogen randen. Nu gaan er echter hardnekkige geruchten rond dat Samsung dit jaar nog bezig gaat met de productie van smartphones die opvouwbaar zijn. De fabrikant heeft in 2013 al een flexibel scherm gedemonstreerd dus een opvouwbaar toestel ligt in de lijn der verwachting.

Design

Hoe de Samsung Galaxy X er uit gaat zien is nog vrij onduidelijk. Sommige afbeeldingen tonen een telefoon die buigbaar is, andere websites voorspellen een verlengd Samsung-toestel. In het midden van dit toestel zit een soort scharnier dat er voor zorgt dat het toestel met het scherm naar binnen op te vouwen is. Weer een andere video laat een toestel zien dat uit kan klappen tot een complete tablet. Het scherm van de telefoon verschijnt dan op de achterkant van de tablet, alsof je een boek openslaat.

Hoe de allereerste opvouwbare smartphone er precies uit gaat zien blijft voorlopig dus nog eventjes een verrassing. Wél is de kans groot dat Samsung de eerste zal zijn die er eentje uitbrengt. Ben je net zo benieuwd als wij naar het laatste nieuws over deze nieuwe technologieën? Houd dan onze website in de gaten! Wij zorgen ervoor dat je helemaal up-to-date blijft.

Bron: CNET, Digital Trends, The Indian Express

Meer nieuws over: