‹ Alle nieuwsberichten

Google belooft twee jaar aan updates voor Pixel en Pixel XL

Google belooft twee jaar aan updates voor Pixel en Pixel XL

Veel Android-toestellen die al langer in gebruik zijn worden vaak niet meer ondersteund met de nieuwste software. Google maakt hier een einde aan en belooft voor de Pixel en Pixel XL updates te garanderen tot minstens oktober 2018. Dit geldt niet alleen voor de nieuwste software, maar ook voor beveiligingsupdates.

Veilige ondersteuning

In 2015 stelde Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, het volgende: “Fabrikanten zouden hun toestellen minimaal twee jaar na de releasedatum van updates moeten voorzien.” Veel Android-toestellen die de Consumentenbond van 2013 tot halverwege 2015 heeft getest, werden niet meer ondersteund met de nieuwste software en een groot deel draaide bovendien op een onveilige versie van het besturingssysteem. Google geeft dus met de komst van de Pixel-toestellen gehoor gegeven aan de wens van Combée.

Op de supportpagina van Google belooft het bedrijf dat de nieuwste Pixel-telefoons voor minimaal twee jaar uitgerust worden met de allernieuwste software. Na die twee jaar kunnen er in theorie nog steeds updates verschijnen, maar Google zegt dit niet te kunnen garanderen. Met beveiligingsupdates gaat Google zelfs nog iets verder. Het bedrijf belooft namelijk dat deze updates tot drie jaar na de release worden uitgerold, óf tot achttien maanden nadat het toestel voor het laatst via de Google Store verkocht wordt. Als de toestellen dus over twee jaar nog te koop zijn, dan kun je bijna vier jaar aan beveiligingsupdates verwachten!

Release

De Google Pixel en Pixel XL zijn vanaf vandaag te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Helaas heeft Google nog altijd geen Nederlandse release voor de toestellen aangekondigd. Wel kun je op onze website alvast zien welke indrukwekkende specificaties de Pixel-toestellen hebben!

Bron: HP De Tijd en Androidplanet

Meer nieuws over: