Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste telecomnieuws van week 41 2016

Het laatste telecomnieuws van week 41 2016
Woensdag 19 oktober 2016

Cyanogen stapt over op modulair besturingssysteem, interessante vernieuwingen in Android 7.1 Nougat en meer geruchten over de Huawei Mate 9. Lees het weekoverzicht voor het nieuws van afgelopen week!

Cyanogen stapt af van ontwikkeling volledig besturingssysteem

Cyanogen

Cyanogen OS is één van de populairste alternatieve Android-besturingssystemen. Het systeem is zo populair omdat de gebruiker veel meer kan aanpassen en personaliseren, dan in Android-versies met een merkschil. Dit heeft te maken met het feit dat het systeem gebaseerd is op stock Android, de uitgeklede versie van Android. Tot nu toe moest Cyanogen fabrikanten overhalen het gehele besturingssysteem toe te passen in hun toestellen, maar dat is verleden tijd. Het bedrijf stapt namelijk over op het ontwikkelen van een serie dynamische modules. Fabrikanten kunnen dan kiezen welke onderdelen ze wel en niet toepassen in hun eigen besturingssysteem. Het is nog onduidelijk welke onderdelen er los toepasbaar worden. Het lijkt voor de hand liggend dat bijvoorbeeld de C-Apps hiervoor in aanmerking komen.

Bronnen: AndroidPolice, cyngn.com

Vernieuwingen in Android 7.1 Nougat

Android

Google heeft aangekondigd Android 7.1 in december uit te brengen. Voor de ontwikkelaars: nog deze maand verschijnt de betaversie! In de 7.1-variant van het OS zijn een aantal vernieuwingen toegepast die het geven van commando’s sneller en makkelijker maakt. Zo kun je acties in applicaties uitvoeren zonder de app te openen, vanaf het startscherm. Met deze short-cuts opent de app op de plaats die jij wilt, zonder eerst door menu’s te gaan. Zo open je bijvoorbeeld direct een nieuwe e-mail vanaf het startscherm. Je kunt vijf verschillende short-cuts toevoegen aan applicaties. De short-cuts zijn te gebruiken door vanaf het icoon van de app omhoog te vegen. Android volgt hiermee in de voetsporen van iOS 9 en 10, waarin op eenzelfde manier short-cuts zijn toegevoegd, maar dan met 3D Touch. Daarnaast kun je in Android 7.1 plaatjes invoeren vanuit het toetsenbord. Ook is een filter aan het beeldscherm toegevoegd dat blauw licht weg filtert, bedoeld om beter te kunnen slapen.

Bronnen: Tweakers, AllAboutPhones

Meer bekend over Huawei Mate 9!

Huawei

We schreven eerder al dat het nieuwste toptoestel van Huawei, de Huawei Mate 9, op 3 november gepresenteerd wordt. Naarmate die datum steeds dichterbij komt, draait ook de geruchtenmachine natuurlijk op volle toeren. Nu laat Evan Blass, die het niet vaak bij het verkeerde eind heeft, weten dat er twee varianten van de telefoon komen: een platte en één met een gebogen scherm. De vingerafdrukscanner van de platte versie is waarschijnlijk toegepast aan de achterkant en dit model heeft een schermresolutie van 1920x1080. Het scherm van de gebogen variant is naar verwachting 2560x1440 pixels. In een ander nieuwsbericht beschreven we de andere verwachtingen, en deze zijn zeker niet mis! Zo zijn de camera’s uitmuntend en kun je met QuickCharge vermoedelijk je accu in 5 minuten tot 50 procent vol hebben!!

Bronnen: AndroidPlanet, Tweakers

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl