‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 39 2016

Het laatste telecomnieuws van week 39 2016

In het telecomnieuws van week 39: geruchten over Nokia-toestellen, een nieuwe feature in Facebook Messenger en de datum van de aankondiging van de Huawei Mate 9!

Nokia, terug van weggeweest!

Nokia

Voor alle Nokia-fans hadden we afgelopen maand goed nieuws: de fabrikant werkt aan een comeback! We schreven toen dat de producent van plan is nog in 2016 twee nieuwe toestellen op de markt te brengen. Nieuwe geruchten maken het nog beter en spreken zelfs van drie nieuwe telefoons! Het lijkt erop dat één van de toestellen de naam Nokia D1C krijgt. Dit is vermoedelijk een mid-range toestel met een werkgeheugen van 3 GB en een octa-core Snapdragon 430 SoC-processor met een snelheid van 1.4GHz. Het toestel draait op Android 7.0 Nougat. Verder gaan er geruchten over andere high-end toestellen van Nokia, die voorzien zijn van een 5.2- of 5.5-inchbeeldscherm en een ontzagwekkende camera van 22.6 megapixels!

Bron: GSMArena

Uitbreiding Facebook Messenger

Facebook

Sinds de Facebook Messenger-app nodig is om berichten te kunnen sturen via Facebook, is Facebook de applicatie flink aan het uitbreiden. De nieuwe feature Messenger Day is een van de nieuwste toevoegingen. Dit is een leuke uitbreiding waarmee je je vrienden een overzicht van je dag geeft, door een fotocollage te sturen. Het wordt namelijk mogelijk van meerdere foto’s een collage te maken en deze te voorzien van tekst, stickers en emoticons. Het betreft een samenvatting van je dag, dus de collage is 24 uur zichtbaar, waarna de foto’s automatisch weer verdwijnen. Het heeft dus wel wat weg van Snapchat’s Stories. Op dit moment wordt de functie getest, het is nog onduidelijk wanneer we de feature kunnen gebruiken.

Bron: Tweakers

Mate 9

Huawei

Huawei heeft uitnodigingen voor een aankomend evenement op de bus gedaan! Dit evenement vindt plaats op 3 november en zal naar alle verwachtingen geweid zijn aan de Huawei Mate 9. Zoals we eerder eerder al schreven, is dit zeker een toestel om naar uit te kijken. Er komen waarschijnlijk drie modellen van de telefoon. Het toestel heeft vermoedelijk een zeer groot werkgeheugen van 4 GB of 6 GB, afhankelijke van het model. Dat zorgt ervoor dat dit een razendsnelle telefoon is. Wat betreft opslagruimte kun je kiezen uit 64 GB of 128 GB. Ook gaan er geruchten over een dubbele camera met maar liefst 20 megapixels en een Kirin 960-chip, door Huawei zelf ontwikkeld. Wij hebben 3 november in ieder geval rood omcirkeld in onze agenda staan!

Bron: GSMArena

Meer nieuws over: