‹ Alle nieuwsberichten

Releasedatum van Lenovo’s Phab 2 Pro-smartphone bekend

Releasedatum van Lenovo’s Phab 2 Pro-smartphone bekend

Vanaf december ligt de Phab 2 Pro van Lenovo in de Nederlandse winkels. De releasedatum is er een om naar uit te kijken, want dit toestel is de eerste die onderdeel is van Google's Project Tango. 

Augmented Reality

Google begon ruim twee jaar geleden met de uitrol van augmented reality (AR) en noemde dit project Project Tango. Met augmented reality kunnen virtuele objecten in de echte wereld getoond worden. Augmented reality ken je ongetwijfeld van Pokémon Go, waarin het lijkt of Pikachu en Charmander daadwerkelijk in je huis rondlopen. Nu is deze functie beschikbaar voor veel meer apps en toepassingen op de Lenovo Phab 2 Pro.

De Phab 2 Pro beschikt over meerdere camera’s en sensoren die exact de positie van de Phab 2 bepalen. De grafische chip is door Lenovo speciaal voor dit toestel ontwikkeld om optimaal in te spelen op de nieuwe technieken. Google en Lenovo hebben lange tijd aan de technologie gewerkt, om de augmented reality zo realistisch en soepel mogelijk te krijgen. Het is met de Lenovo Phab 2 Pro niet alleen mogelijk om games in AR te spelen, ook kun je bijvoorbeeld je huis met virtuele meubels inrichten. Misschien betekent de komst van augmented reality dus wel het einde van de miskopen.

Specificaties

Opvallend aan de Lenovo Phab 2 Pro is het grote display. Dit toestel heeft namelijk een scherm van 6.4 inch met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Virtuele objecten zijn dus extra goed zichtbaar! Verder is het toestel uitgerust met een Snapdragon 652-chip met acht cores. Qua geheugen zit je met dit toestel ook helemaal goed. Een opslagruimte van 64GB en 4GB aan werkgeheugen zijn aanwezig op de Phab 2 Pro. Het is nog de vraag of deze telefoon draait op Android 6.0 Marshmallow. Misschien heeft Lenovo de Phab 2 Pro stiekem al voorzien van Android 7.0 Nougat!

Bron: Androidplanet

Meer nieuws over: