‹ Alle nieuwsberichten

Project Tango wordt werkelijkheid: eerste Lenovo Project Tango-smartphone gelekt

Project Tango wordt werkelijkheid: eerste Lenovo Project Tango-smartphone gelekt

De toekomst is hier. Een van Google ’s grootste projecten, Project Tango, lijkt deze maand eindelijk het levenslicht te gaan zien. Op gelekte foto’s is een smartphone van Lenovo zichtbaar, wat kennelijk de eerste Project Tango-smartphone moet gaan worden.

Dat Project Tango dichter en dichterbij komt is geen verassing meer. Op het CES-evenement in januari dit jaar beloofde Lenovo al dat ze deze zomer de eerste Project Tango-smartphone zouden gaan uitbrengen. Evan Blass wist ons vorig weekend op zijn beroemde Twitter-account @evleaks al te vertellen dat de smartphone de Phab 2 Pro gaat heten. Ook kon hij melden dat deze revolutionaire brok technologie een 6,4-inchscherm krijgt met een resolutie van 2560x1440 pixels. Nu zijn er ook nog eens foto’s opgedoken op het Chinese social media-platform, Weibo.

Project Tango

Je zult je misschien afvragen; Project Tango, wat is dat eigenlijk precies? Projectleider Johnny Lee kwam er op het Google I/O-evenement nog wat over vertellen, en hieruit kunnen we afleiden dat het in ieder geval een flinke stap in de toekomst is. Deze revolutionaire techniek geeft smartphones en andere apparaten de mogelijkheid om met sensors een complete driedimensionale indruk te krijgen van de ruimte waarin het zich bevindt. Je kunt dus met je smartphone de complete ruimte in kaart brengen. Deze technologie opent een hele nieuwe wereld op het gebied van virtuele en/of toegevoegde realiteit. Dit kan erg van pas komen bij bijvoorbeeld indoor navigatie. Wanneer je door een grote winkel loopt en dringend opzoek bent naar een bepaald product.

Een nieuwe gamewereld

Ook heeft Project Tango de potentie om de gamewereld op zijn kop te zetten. Spelletjes die precies weten waar in de ruimte jij je bevindt en wat er allemaal om jou heen gebeurt, zitten vol met leuke mogelijkheden. In combinatie met Virtual Reality demonstreerde Google al deze mogelijkheden met een virtueel spelletje Jenga. Dit spelletje speel je gewoon op de tafel in je huiskamer.

Benieuwd wat deze revolutionaire technologie voor jou gaat betekenen? Houd Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws over Project Tango!

Bronnen: Lenovo, Computerworld en Tweakers