‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi presenteert Mi5s en Mi5s Plus

Xiaomi presenteert Mi5s en Mi5s Plus

Xiaomi heeft twee nieuwe toestellen gepresenteerd. Het gaat om de Mi5s en Mi5s Plus. De Plus-variant heeft een dubbele camera met sensoren van Sony. De nieuwe toestellen zijn een verbeterde versie van de Xiaomi Mi5. 

Dubbele camera

De werking van de dubbele 13-megapixelcamera van de Mi5s Plus lijkt op die van de camera van de Huawei P9. De ene sensor maakt foto’s in kleur en de andere in zwart-wit. De informatie uit beide foto’s wordt gecombineerd, waardoor je een prachtige foto met erg veel detail hebt.

De verschillen

De Mi5s en Mi5s Plus hebben bijna dezelfde naam, maar er zit wel degelijk verschil tussen beide. De Plus-versie heeft aan de achterkant een vingerafdrukscanner, deze vind je onder de camera. De Mi5s heeft ook een vingerafdrukscanner, maar deze zit op een hele andere plek, namelijk onder het scherm. Erg bijzonder aan deze scanner is dat deze onder het glas zit. De scanner gebruikt ultrasoon geluid om je vinger te scannen. De Xiaomo Mi5s Plus heeft een 5,7-inchbeeldscherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het is ook één van de eerste toestellen die op de nieuwe Snapdragon 821-chip draait. Deze chip bestaat zelfs uit vier cores met een kloksnelheid van 2,35 GHz en 1,6 GHz. We kunnen de Mi5s Plus wellicht één van de meest krachtige smartphones ooit noemen.

De Xiaomi Mi5s heeft een 5,15-inchbeeldscherm en een resolutie van 1920x1080 pixels. Het toestel is voorzien van een 12-megapixelcamera en selfies maak je met de 5-megapixelfrontcamera. De batterijcapaciteit is zeer ruim, namelijk 3200 mAh. Je kunt dus een hele tijd met je toestel doen, zonder hem op te moeten laden. Er komen ook twee verschillende opslagvarianten van het toestel: 64 GB of 128 GB en 3 of 4 GB werkgeheugen.

De Xiaomi Mi5s kan internetten over 900MHz. Hierdoor is er, ten opzichte van andere Xiaomi-toestellen, wel 4G-internet in Nederland met T-Mobile mogelijk. Met eerdere modellen kun je alleen internetten over 3G. Je kunt met de Mi5s nog niet internetten over 4G met andere providers.

Sinds kort verkopen we bij Belsimpel.nl ook Xiaomi-toestellen. We schreven er eerder al over in dit nieuwsbericht!

Bronnen: Tweakers, Androidplanet

Meer nieuws over: