‹ Alle nieuwsberichten

Apple kondigt tweede generatie Apple Watch aan

Apple kondigt tweede generatie Apple Watch aan

Tijdens het grote evenement van Apple heeft Apple een nieuwe generatie van zijn smartwatch aangekondigd: de Apple Watch Series 2.

De nieuwe Apple Watch borduurt voort op de eerste variant. De smartwatch kent enkele nieuwe verbeteringen, waarvan de waterdichtheid de meest interessante is.

Zwemmen met je Apple Watch

De eerste Apple Watch was voorzien van een spatwaterdichte behuizing. Met de Apple Watch Series 2 gaat het bedrijf een stapje verder. Het horloge is geheel waterdicht, en wel zo goed dat je ermee kunt zwemmen tot een diepte van 50 meter. Om de speakers te behouden heeft Apple iets slims verzonnen. Een speaker heeft namelijk lucht nodig om geluid te produceren, wat een lastig punt is als het apparaat waterdicht moet zijn. Daarom gebruikt de Watch Series 2 de speaker zelf als middel om overtollig water te verwijderen. Gelukkig hoef je je iPhone niet mee te nemen onder water. Dankzij de eigen GPS-ontvangst gebruik je de Apple Watch Serie 2 ook zonder je iPhone. 

Pokémon Go op je arm

Pokémon Go is hot, en dat realiseert Apple zich ook heel goed. Daarom heeft het bedrijf samengewerkt met Nintento en een app ontwikkeld voor op de Apple Watch. Je kunt vanaf nu dus écht altijd en overal Pokémon vangen! Doordat de Apple Watch Series 2 een grotere batterij heeft dan de eerste Apple Watch, zal de app niet direct je hele Watch leegtrekken. Daarnaast kun je je fitness workout wel overslaan, want je workout in de Pokémon Go app telt mee voor je activiteitenringen van de Watch. Naar verwachting is de game rond de feestdagen beschikbaar. 

En verder...

De waterdichtheid is niet het enige verbeterpunt van Apple's tweede Watch. Het horloge heeft bijvoorbeeld een grotere accu en een snellere chip. Door deze laatste verbetering starten apps sneller op. 

Net als de eerste Apple Watch komt de Apple Watch Series 2 in verschillende varianten. Apple is een samenwerking aangegaan met Nike, wat resulteert in een Apple Watch Series 2 Nike+. Deze editie is gericht op echte sporters en heeft een sportbandje met gaten. De duurdere versie van de Apple Watch - die ene in 18-karaats goud - is geschrapt. Daar is een nieuwe versie voor in de plaats gekomen. Het nieuwe model heeft een witte uitstraling met technisch keramiek. De andere kleuren zijn: roségoud, goud, zilver en spacegrijs. Kies je liever de roestvrij stalen versie van de Apple Watch Serie 2, dan kun je kiezen tussen zilver en spacegrijs. 

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Zoals elk jaar kijkt iedereen ook enorm uit naar de bekendmaking van de nieuwe iPhones. Ze waren absoluut het wachten waard, want het zijn weer prachtige toestellen geworden! We hebben alles over de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hier voor je verzameld.

Meer nieuws over: