‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 35 2016

Het laatste telecomnieuws van week 35 2016

In dit overzicht vind je geruchten over de Galaxy S8, nieuws over updates voor BlackBerry-toestellen en over Google’s project Ara!

Samsung

Geruchten over de Samsung Galaxy S8

Hoewel de Samsung Galaxy S8 pas volgend jaar uitkomt, staan we al te trappelen om meer informatie over dit vlaggenschip. Dat de release nog zo ver weg is, stopt de geruchtenmachine gelukkig niet van het genereren van informatie over eventuele specificaties. De nieuwste geruchten die de ronde doen betreft de camera van het toptoestel. Dit wordt vermoedelijk een dual-camera. De ene camera krijgt een resolutie van 12 megapixels en de ander 13 megapixels. De frontcamera zal waarschijnlijk 8 megapixels hebben, wat voor het eerst in jaren een toename in het aantal pixels van de selfiecamera van Samsung betekent. Daarnaast gaat het gerucht dat de S8 een irisscanner krijgt.

Bron: Androidworld

Bèta-updates BlackBerry-toestellen

BlackBerry

BlackBerry staat bekend om de ijzersterke beveiliging van de toestellen. Bovendien wordt de software van alle telefoons regelmatig bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates. Ook in september gaat er weer een nieuwe bèta-update uit. Dit geldt zowel voor de BlackBerry DTEK50 als de BlackBerry Priv. Gebruikers van de DTEK50 ontvangen de bèta-versie alleen als ze zich hiervoor hebben aangemeld. Heb je je aangemeld, maar zie je de update nog niet? Probeer dan *#*#CHECKIN#*#* te bellen. Kijk vervolgens nogmaals of de update beschikbaar is. Voorlopig lijken Nederlandse Priv-toestellen de update nog niet ontvangen, check de tweede link voor een overzicht van de telefoons die worden bijgewerkt.

Bronnen: GSM Arena

Project Ara

Google

Veel mensen kijken al tijden met smart uit naar Google’s Project Ara. Ook wij schreven een tijdje geleden al over dit project. Dat is niet voor niks, want het is een zeer innovatief en vernieuwend plan. Google wil namelijk een modulaire telefoon produceren. Daardoor is het mogelijk de hardware van je telefoon geheel te personaliseren, door verschillende onderdelen toe te voegen of juist weg te laten. Zo kun je zelf kiezen welke camera je wilt, of je een extra batterij wilt en wat voor soort beeldscherm je fijn vindt. Dit zorgt er ook voor dat onderdelen makkelijk te vervangen zijn als ze kapot zijn, of wanneer je gebruik verandert. Project Ara sterft nu een stille dood, want Google stopt met de ontwikkeling van de modulaire telefoon. Er wordt wel gesproken over het uitgeven van licenties aan andere producenten, zodat deze fabrikanten telefoons kunnen gaan maken die op de Google Ara-telefoons lijken.

Bron: GSM Arena