‹ Alle nieuwsberichten

Levering Samsung Galaxy Note 7 vertraagd

Levering Samsung Galaxy Note 7 vertraagd

Extra kwaliteitscontroles van het nieuwe vlaggenschip van Samsung zorgen voor vertraging bij de levering. Een maand geleden presenteerde Samsung het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy Note 7. Een zeer mooi toestel met allerlei moderne snufjes, zoals een irisscanner, 5.7-inchbeeldscherm en een vernieuwde stylus.

Lees alles over dit toestel in het nieuwsbericht wat we er over schreven. De datum waarop het toestel verkrijgbaar zou zijn werd toen op 2 september gezet. Helaas zullen we hier wat langer op moeten wachten, er moeten namelijk extra kwaliteitscontroles op de telefoon worden uitgevoerd.

Samsung blijft vaag over de precieze reden voor de extra controles. De fabrikant geeft aan een zorgvuldige inspectie uit te voeren en volledig toegewijd te zijn aan het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit. Wellicht hebben de extra controles te maken met de berichten over ontploffende batterijen, die de afgelopen tijd de ronde deden. Ook verschenen er video’s van gebruikers waarbij de stylus in de behuizing vast kwam te zitten.

Verschillende bronnen geven aan dat Samsung waarschijnlijk binnen enkele dagen alle exemplaren van de Note 7 terug roept voor een extra controle. Bronnen claimen dat de problemen met de accu zich slechts bij 0,1% van de toestellen in omloop voordoen. Dit is alsnog een fors aantal telefoons.

Een nieuwe datum voor de release in Nederland is nog niet bekend. Hoewel grote webshops nog steeds 9 september als eerste verkoopdatum noemen, lijkt het niet waarschijnlijk dat Samsung deze datum haalt. Eerder werd de releasedatum al van 2 naar 9 september verplaatst, omdat Samsung de vraag naar het toestel niet aan kon.

Houd onze website in de gaten voor alle informatie over de Samsung Galaxy Note 7.

Bronnen: Android Planet, Reuters, Nu.nl 

Meer nieuws over: