‹ Alle nieuwsberichten

Android 7.0 Nougat: de meningen en meest interessante features

Android 7.0 Nougat: de meningen en meest interessante features

Google heeft maandagavond de definitieve versie van Android 7.0 Nougat uitgebracht. Vanaf dinsdag is de nieuwste Android-versie al uitgerold voor gebruikers van verschillende Nexus-toestellen. We nemen met je door hoe Nougat is ontvangen en behandelen de meest interessante features!

Door verschillende testversies wisten we al een beetje wat we van Nougat konden verwachten. Aan het begin van deze maand hadden we daarom al een aantal nieuwe functies voor je op een rijtje gezet. Vanaf afgelopen maandagavond zijn alle features van Android 7.0 dan eindelijk een feit. Op het eerste gezicht is de nieuwste versie van Android minder ingrijpend dan voorgaande updates, maar toch zijn er een aantal boeiende vernieuwingen aanwezig. We nemen de meest interessante functies van Nougat met je door en bespreken hoe deze ontvangen zijn!

Split-screenmodus

Met Android Nougat heeft Google een grote verbetering doorgevoerd als het gaat om multitasking. Met de split-screenmodus is het namelijk mogelijk om twee applicaties tegelijkertijd op je scherm te zien en te gebruiken. Volgens The Verge is het mooie aan deze feature dat het niet alleen werkt op tablets, maar ook op smartphones. De functie wordt helaas niet door alle applicaties ondersteund, maar alle Google apps kunnen sowieso wel in split-screenmodus worden weergegeven. Je gebruikt deze modus door de overview-knop in de menubalk enkele seconden ingedrukt te houden. De app die je op dat moment in gebruik hebt verspringt dan naar een van de hoeken van je beeldscherm. In de overgebleven ruimte krijg je een overzicht van alle nog openstaande apps, die je vervolgens in het tweede scherm kan openen. De grootte van beide schermen kan je aanpassen naar wens. PhoneArena noemt het – terecht – een multitasking-droom die uitkomt.

Notificaties

Ook de notificaties hebben met de update naar Android 7.0 een aantal vernieuwingen ondergaan. PhoneArena bekroont de verbeterde notificaties zelfs als hun favoriete nieuwe functie. Met Nougat worden alle berichten van dezelfde app gebundeld, wat ruimtebesparend werkt en je de mogelijkheid geeft om alles in één keer te sluiten. Daarnaast is het nu mogelijk om direct vanuit de notificatie een antwoord te sturen. Je kunt dus meteen reageren, zonder de app te openen. AndroidPlanet noemt de vernieuwde notificaties daarom snel en handig. Door een bericht langer ingedrukt te houden verschijnt een klein aantal opties. Hiermee kan je aangeven dat je berichten van een bepaalde app in de toekomst wilt laten verbergen.

Energie- en databesparing

Doze is de energiebesparende functie die we al kennen van Android 6.0 Marshmallow. De functie beperkt je batterijverbruik als je toestel langere tijd op een oppervlak ligt terwijl deze op stand-by staat. Nougat verbetert deze functie met Doze on the Go, waarbij Doze ook onderweg wordt ingeschakeld. Al na een paar seconden in de sluimerstand worden apps op de achtergrond gepauzeerd en de meeste verbindingen uitgeschakeld. Zo nu en dan wordt internet ingeschakeld om notificaties binnen te halen, maar verder verbruik je geen stroom en gaat je accu dus een stuk langer mee! Data bespaar je met de optie Data Saver bij de instellingen. Wanneer de functie ingeschakeld is, maken apps geen gebruik van data op de achtergrond. Dit kan ingesteld worden per app – handig voor als je nog wel continu e-mails of WhatsApp-berichten wilt blijven ontvangen, aldus Android Authority.

Heb jij Android 7.0 Nougat al in gebruik? Of ben je van plan de update te installeren zodra deze beschikbaar is voor jou toestel? Laat je mening achter in een reactie op Facebook! Houd verder Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste telecomnieuws.

Bronnen: The Verge, Phone Arena, Android Planet, Android Authority

Meer nieuws over: