Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Delen van gebruikersdata en het gebruik van gifs, in WhatsApp

Delen van gebruikersdata en het gebruik van gifs, in WhatsApp
Vrijdag 26 augustus 2016

In onze favoriete chatapp gaan twee dingen veranderen: je kunt gebruikmaken van gifjes en er is ook nieuws over het delen van data met Facebook. Lees het artikel voor alle informatie!

De eerste extra functie is de ondersteuning van gifs: een mini-filmpje bestaande uit verschillende foto’s. We schreven eerder al dat de ondersteuning van deze functie al in de nieuwste software-update verscholen zat, maar vanaf nu kun je deze uitbreiding dus ook gebruiken! Als je een video stuurt van zes seconden of minder, kan WhatsApp deze opname omzetten in een gifje.

Om dit te doen druk je na het filmen rechtsboven op het video-icoon en daarna op het gif-logo dat op die plaats verschijnt. Je gifjes worden, net als je video’s, standaard direct afgespeeld in het gesprek, zonder dat de ontvangers op een knop hoeven te drukken. Voor nu kun je gifs in ieder geval op Android-telefoons gebruiken. Over deze toepassing op iPhones en Windows Phone-toestellen is nog weinig bekend.

De tweede verandering in WhatsApp gaat over het delen van data. WhatsApp gaat namelijk standaard accountinformatie en telefoonnummers van gebruikers delen met moederbedrijf Facebook. Hiermee breekt WhatsApp de belofte die het bedrijf twee jaar geleden maakte dat ze geen persoonlijke gegevens zouden gaan delen Het doel van het doorgeven van deze informatie is dat de sociale netwerken zo de aangeboden informatie nog meer kunnen afstemmen op je eigen interesses. Dit betekent bijvoorbeeld dat relevantere advertenties op je Facebookpagina verschijnen, betere vriendsuggesties gegeven worden en dat spam beter bestreden kan worden. Ook gaan er geruchten dat er persoonlijke reclames aan WhatsApp toegevoegd gaan worden. Het bedrijf ontkent die en zegt dat WhatsApp zelf reclamevrij zal blijven en er geen advertentiebanners in de app worden geplaatst.

In de eerste maand kun je deze functie uitschakelen. Hier zijn twee opties voor. De eerste optie is om, als je de nieuwe bijgewerkte ‘Servicevoorwaarden en Privacybeleid’ aangeboden krijgt, niet op ‘Akkoord’ te tikken, maar op ‘Lees’. Zorg er vervolgens voor dat de optie onderin het scherm over het delen van informatie uitgevinkt is. De tweede optie, als je de nieuwe voorwaarden al geaccepteerd hebt, gaat als volgt: ga naar ‘Instellingen’, ‘Account’ en vervolgens naar ‘Deel mijn accountinformatie’. Vink daar de optie over het delen van informatie met Facebook uit. Je hebt na het accepteren van de nieuwe voorwaarden nog 30 dagen om dit te doen.

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor alle informatie over vernieuwingen in WhatsApp en ander telecomnieuws!

Bronnen: Tweakers 1, 2, AndroidPlanet , Volkskrant en WhatsApp

Meer nieuws over: