‹ Alle nieuwsberichten

Uitbreidingen WhatsApp

Uitbreidingen WhatsApp

WhatsApp voegt een aantal handige en leuke uitbreidingen toe aan de chat-app. Lees verder voor meer informatie over deze veranderingen!

Sinds vannacht is er een nieuwe update van WhatsApp beschikbaar. In deze nieuwe versie zijn een aantal dingen veranderd. Zo kun je nu tijdens het maken van een video makkelijker inzoomen. Hiervoor beweeg je tijdens het filmen je vinger van boven naar beneden over het scherm. Ook kun je meerdere gesprekken tegelijkertijd markeren als gelezen, of archiveren.

Maar de (letterlijk) grootste verandering is de weergave van emoji. Stuur je alleen één emoticon, dan wordt deze namelijk in een groter formaat weergegeven en daardoor extra uitgelicht. We kenden deze functie al van het grote kloppende hart en schreven eerder dat deze functie in de nieuwe update voor alle emoticons geldt. Vanaf nu is dat dus het geval. We vertelden toen ook over de ondersteuning van GIF-jes. Deze functie zit wel verscholen in de update, maar is nog niet te gebruiken. Mogelijk wordt deze functie later op afstand geactiveerd. De nieuwste versie van WhatsApp is voorlopig alleen nog beschikbaar op iOS, maar het kan niet lang duren voordat de update ook met Android-telefoons te downloaden is.

Het vergroot weergeven van emoji is niet de enige verandering wat betreft de emoticons. Er zijn namelijk een heel aantal nieuwe emoji in aantocht. Tot nu toe waren er maar weinig vrouwelijke emoticons, behalve bijvoorbeeld een plaatje van een prinses, een bruid en de kapper. Mannelijk emoticons zijn er veel meer. Maar daar komt verandering in. Er worden elf nieuwe emoji van beroepen toegevoegd waarvan zowel een mannelijke en vrouwelijke versie te selecteren zijn. Er komt binnenkort dus zowel een mannelijke als een vrouwelijke docent, rockster, kok, dokter, monteur, boer en laborant. Van deze nieuwe emoticons is het natuurlijk ook mogelijk alle huidtypes te selecteren. Daar bovenop wordt van 33 al bestaande emoticons (zoals de politieagent en de kapper) een vrouwelijke versie toegevoegd.

Bij Belsimpel worden we altijd blij van uitbreidingen van onze meest gebruikte applicaties, dus ook deze update verwelkomen we met open armen! Benieuwd naar andere functies van WhatsApp? Lees dan ons WhatsApp dossier.

Bronnen: iCulture, EveningStandard en Google Blog

Meer nieuws over: