‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe trend in chat-apps?

Nieuwe trend in chat-apps?

Soms is alleen een tekstbericht of emoji niet voldoende om je enthousiasme over te brengen in een chat-bericht, of misschien wil je je tekst meer nadruk geven. De updates van WhatsApp en iMessage die nu in ontwikkeling zijn, beschikken over veel leuke vernieuwingen om je berichten op te fleuren en gevoel mee te geven.

Whatsapp

Kende je het grote kloppende hart in WhatsApp al? In de nieuwste bètaversie van de app is het voor veel meer emoji’s mogelijk om deze uitvergroot te versturen! En daar blijft het niet bij: WhatsApp zal ook gifjes gaan ondersteunen. Na het versturen hiervan worden ze automatisch in je gesprek afgespeeld. De chat-app integreert deze functie in navolging van Facebook Messenger, Telegram en Twitter, die al langer gifjes ondersteunen. Ook is het verzenden van korte filmpjes via Snapchat natuurlijk al langere tijd populair. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe versie van de messenger-app beschikbaar wordt. Het bewerken van je teksten voor extra nadruk is op dit moment al mogelijk in WhatsApp. Zo kun je bijvoorbeeld je tekst dikgedrukt, cursief of doorstreept versturen. In ons WhatsApp-dossier vind je meer handige tips. 

iMessage

Ook iMessage komt met veel vernieuwingen. Zo is het in iOS 10 mogelijk foto’s te maken en daar vervolgens teksten overheen te schrijven, op een soortgelijke manier als in Snapchat. Ook kun je je berichten extra opfleuren door animaties van bijvoorbeeld ballonnen of vuurwerk mee te sturen. In de iOS 10 versie van de chat is het ook mogelijk je teksten groot, klein of bijvoorbeeld onzichtbaar te maken. Met het vergroten of verkleinen van je tekst geef je extra intonatie mee aan je bericht. Andere chat-app-ontwikkelaars lijken dit een goed idee te vinden, want Allo (de nieuwe messaging-app van Google) bezit deze functie binnenkort ook. Ook kan de nieuwe versie van iMessage woorden als ‘pizza’, of andere toepasselijke woorden, heel handig omzetten in emoji’s.

Al met al kan uit deze updates opgemaakt worden dat de populariteit van het communiceren met beelden in plaats van tekst ontzettend gegroeid is. Bijna alle uitbreidingen hebben namelijk tot doel dit makkelijker te maken. Veel van de beschreven updates waren al op een soortgelijke manier mogelijk in andere soorten apps. Maar door de toevoegingen aan WhatsApp en iMessage heb je voortaan beschikking over al deze mogelijkheden in één app!

Bronnen: iCulture 1, 2 , 3 en Computer totaal

Meer nieuws over: