‹ Alle nieuwsberichten

Android Nougat wordt maandag gelanceerd?

Android Nougat wordt maandag gelanceerd?

De dag die je wist dat zou komen is bijna hier: de update naar Android Nougat komt hoogstwaarschijnlijk maandag 22 augustus naar sommige toestellen! Een Canadese provider heeft deze update-data online staan.

Android 7 komt eerst alleen naar de Nexus 6P en de Nexus 5X. Dat is niet zo raar, want Nexus-toestellen krijgen doorgaans als eerste updates. Dit komt doordat deze Google-toestellen de standaardversie van het besturingssysteem draaien. Er hoeft dus niets aangepast te worden – de Android-updates kunnen direct geïnstalleerd worden. Dit is anders bij toestellen van andere fabrikanten, omdat zij eerst hun eigen skin moeten aanpassen aan de update. Zo duurt het wat langer voordat de nieuwe Android-versie op de telefoon gezet kan worden.

Android Nougat

Doordat er al een tijdje bètaversies van Android Nougat beschikbaar zijn, weten we al veel over de nieuwe versie van het populaire Android-besturingssysteem. Zo is er een splitscreenmodus en zijn er meer emoji. Ook zijn de notificaties helemaal vernieuwd en is de energiebesparingsfunctie Doze verbeterd.

Ook zo benieuwd naar de nieuwste versie van Android? We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Als we de update binnen hebben, hoor je het van ons! We schrijven dan een uitgebreid verslag van de nieuwtjes die Android Nougat met zich meebrengt.

Bronnen: Telus via 9To5Google

Meer nieuws over: