‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 29 2016

Het laatste telecomnieuws van week 29 2016

In week 29 verbrak Pokémon Go een App Store-downloadrecord, kwam Gorilla Glass 5 uit waarmee jouw smartphone nu de meeste valpartijen overleeft en vierde Facebook Messenger een feestje voor het bereiken van één miljard actieve gebruikers. 

Pokémon Go verbreekt downloadrecord

Pokemon

Dat het nieuwste spel van Nintendo voor op je smartphone een razend succes is, wisten we natuurlijk al. Nu heeft een vertegenwoordiger van Apple dit nog eens bevestigt: Pokémon Go heeft de titel ‘meest gedownloade app ooit in de eerste week na release’ op de App Store gekregen! Sensor Tower, een analytisch bureau op het gebied van apps, schat dat de hoeveelheid downloads op iOS en Android in de eerste week na de release boven de 10 miljoen ligt. Het totaal aantal downloads is inmiddels al meer dan 30 miljoen! Behoor jij tot deze 30 miljoen Pokémontrainers of ben je nog van plan het spel te gaan downloaden? Met onze tips en tricks word je in ieder geval een meester in het vangen van Pokémon!

Bron: Tweakers

Gorilla Glass 5 overleeft val van 1,60 meter

Gorilla Glass

Bij de onthulling van de Gorilla Glass 5 heeft fabrikant Corning bekend gemaakt dat het glasplaatje een val van 1,60 meter in 80 procent van de gevallen overleeft. Een hoogte die niet zomaar uit de lucht komt vallen. Voor veel gebruikers is dit de gemiddelde schouderhoogte: een hoogte waarop je belt of selfies maakt. De Gorilla Glass 5 heeft net als de vierde versie van het glasplaatje de focus op het overleven van een val op de hoek van het scherm. Ook komt versie 5 qua krasbestendigheid grotendeels overeen met zijn voorganger. Gorilla Glass 5 is vanaf nu beschikbaar voor fabrikanten, dus de eerste smartphones met dit oersterke glas zijn eind 2016 al te bestellen!

Bron: Androidplanet

Miljard actieve gebruikers voor Facebook Messenger

Facebook Messenger

Hoera! Facebook Messenger heeft de mijlpaal van één miljard actieve gebruikers per maand bereikt. De chatapp van het sociale netwerk is daarmee één van de populairste applicaties ter wereld. Alleen WhatsApp is vooralsnog groter. Beiden zijn in handen van Facebook, waarmee het bedrijf de markt voor chatapps inmiddels domineert. Hoewel Messenger lange tijd slechts een onderdeel van de Facebook-app was, werd besloten de dienst een eigen app te geven. Sinds deze opsplitsing heeft Facebook Messenger een groot aantal nieuwe features meegekregen. Gebruikers kunnen nu gratis video- en audiogesprekken voeren en sinds kort ook sms-berichten versturen en ontvangen. Om de één miljard gebruikers van de app te vieren beschikt Facebook Messenger nu over een beeldvullende ballonen-emoji.

Bron: Androidplanet