‹ Alle nieuwsberichten

Datum presentatie iPhone 7 bekend!

Datum presentatie iPhone 7 bekend!

We zitten er al tijden met smart op te wachten: de presentatie van de iPhone 7! Zoals we gewend zijn van Apple vindt dit evenement plaats in september, en wel de week van 12 september.

Zoals dat bij Apple vaker gaat, is er nog veel onduidelijk en doen er veel verschillende geruchten de ronde over het nieuwste toestel. Pas in de week van 12 september weten we dus zeker welke keuzes Apple maakt. In aanloop naar de onthulling zetten we hier de geruchten nog even voor je op een rijtje.

Ten eerste het aantal modellen dat er van de iPhone 7 op de markt komt: er deden tijdenlang verhalen de rondte dat Apple drie versies van de nieuwste iPhone uitbrengt. Toch lijkt het er nu meer op dat de fabrikant na de zomer twee modellen van de iPhone 7 presenteert. Het 16 GB-model vervalt en in plaats daarvan is het instapmodel voorzien van 32 GB opslagruimte. Het werkgeheugen is waarschijnlijk 2 GB of 4 GB en het toestel draait op een A10-chip. Draadloos opladen behoort ook zeker tot de mogelijke vernieuwingen in de iPhone 7.

Het uiterlijk van de nieuwste aanwinst van de iPhone-reeks is flink herzien. Apple lijkt te leven bij het credo “less is more”, dus er zijn vooral veel functionaliteiten weggelaten of beter weggewerkt, wat het uiterlijk nóg strakker maakt. Zo wordt waarschijnlijk de mute-knop weggelaten en is de home-knop aanraakgevoelig, in plaats van gevoelig voor druk. Daarnaast zijn de antennestrepen minder zichtbaar en haalt Apple naar verwachting de 3,5mm-aansluiting uit het ontwerp. Muziek luister je voortaan met de nieuwe lightning-oordopjes. Door het weglaten van deze poort blijft er ruimte over. Deze ruimte wordt volgens sommige bronnen benut door het toevoegen van een extra speaker. Ook is de iPhone 7 waarschijnlijk waterdicht!

De camera is het onderwerp van vele hardnekkige geruchten. Aangezien een aantal grote smartphone-fabrikanten dit jaar een toestel met een dubbele camera produceerden, verwachten bepaalde bronnen dat ook Apple deze feature toepast in het nieuwe toestel. Andere bronnen ontkrachten deze ideeën en spreken van een grotere camera, die beter presteert bij weinig licht. Weer andere bronnen vertellen dat de dubbele camera niet op alle modellen van de iPhone 7 te vinden is, maar bijvoorbeeld alleen op de Plus. Hoe dan ook, wij rekenen erop dat Apple veel verbeteringen doorvoert wat betreft de camera.

Dit belooft veel voor iPhone 7 en wij kijken dan ook reikhalzend uit naar de onthulling van dit toestel om te ontdekken welke geruchten waarheid zijn! Houd voor meer nieuws over de iPhone 7 ons nieuws, de geruchtenpagina en de toestelpagina in de gaten!

Bronnen: iCulture, iPhone en NU.nl

Meer nieuws over: