‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 28 2016

Het laatste telecomnieuws van week 28 2016

In het weekoverzicht van week 28 gaat het over de belemmering van de vooruitgang van snelladen door patenten en claims, Vodafone NEXT waarmee abonnees eerder een nieuwe telefoon mogen aanschaffen en, hoe kan het ook anders, Pokémon Go.

Snelladen, patenten en claims

Samsung snelladen Vorige week werd op dinsdag bekend dat Samsung gaat investeren in de technologie voor snelladen. Hierbij willen ze een smartphone in versneld tempo laten opladen totdat de accu voor tachtig procent vol is. Daarna schakelt de lader terug naar een langzamer tempo, waarmee de levensduur van de batterij wordt bespaard. Klinkt goed! Tot een dag later, wanneer op woensdag bekend wordt dat het bedrijf Somaltus LCC hier een stokje voor steekt: ze dienen een claim in omdat ze zeggen een patent te hebben op deze technologie. Somaltus is een bedrijf dat patenten bezit en andere bedrijven aanklaagt zodra ze deze lijken te schenden. Ze klagen niet alleen Samsung aan; ook Apple moet er aan geloven. De technologie zou volgens Somaltus al in de iPhone 6S en ‘vergelijkbare producten’ gebruikt zijn. Ook Asus, Lenovo, Sony en Toshiba staan op de claim-lijst.

Bron: Nu.nl 1, 2

Vodafone NEXT: binnen twee jaar een nieuwe telefoon

Vodafone Dit heb je vast al eens meegemaakt: je sluit een abonnement van twee jaar met toestel af, maar een half jaar voordat het contract afloopt gaat je mobiel kapot. Vervolgens zit je een half jaar opgescheept met de oude telefoon van je oma, voordat je weer mee kan doen in de bewoonde virtuele wereld. De nieuwe service NEXT van Vodafone springt hierop in. De provider maakt het mogelijk om, terwijl het contract van je huidige abonnement nog loopt, al een nieuwe telefoon aan te schaffen. De voorwaarde is wel dat je oude toestel afgekocht is of ingeruild wordt. Bij het inruilen krijg je vervolgens korting op je nieuwe smartphone. De hoogte van de korting hang af van het model, de staat en de ouderdom van je oude mobiel. Vervolgens sluit je opnieuw een tweejarig abonnement af. Op 25 juli komt er meer informatie over deze nieuwe service, dus wij wachten vol verwachting af!

Bron: Tweakers

Pokémon Go: vang ze allemaal!

Pokemon Go Toegegeven, dat klinkt wat minder tof dan catch ‘em all, maar het punt is: Pokémon Go is uit in Nederland! Afgelopen zaterdag kwam het immens populaire spel hier officieel uit, maar velen konden hier niet op wachten en downloadden het spel via een omweg. De vrijdag voor de release hebben we al een aantal enthousiastelingen ontmoet tijdens de Pokémon Go meeting in het Noorderplantsoen in Groningen. We verwachten dan ook dat de echte Pokémonmeesters hem waarschijnlijk al van voor naar achter en terug hebben doorgenomen, maar we willen de nieuwe spelers onze uitgebreide blog niet onthouden. Daarom voor de Slowpokes onder ons, die hebben gewacht op de officiële release in Nederland, hierbij de link naar de tips en tricks van het spel: LINK! Doe er je voordeel mee en als je nog een Pikachu ziet, laat het ons weten; we zitten nog steeds zonder. Omdat het spel zo verslavend is dat je waarschijnlijk niet meer kan stoppen, is het verstandig goed voorbereid op pad te gaan. Neem bijvoorbeeld een Pokémon-powerbank mee, want op een lege telefoon zit geen enkele Pokémontrainer te wachten!