‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 27 2016

Het laatste telecomnieuws van week 27 2016

In week 27 werden vernieuwingen doorgevoerd in twee apps die we veel gebruiken: voortaan sla je foto’s op met Snapchat en de mogelijkheden van Samsung’s S Health zijn vergroot. Daarnaast bracht Apple de betaversie van iOS 10 uit. Lees het weekoverzicht voor meer informatie!

Betaversies van iOS 10 uit

iOS 10Vanaf donderdag was de testversie van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple te downloaden. Hieruit blijkt dat versie 10 van het systeem de grootste veranderingen in jaren brengt! Het begint al bij het ontgrendelen: je telefoon licht automatisch op wanneer je je telefoon oppakt en laat vervolgens notificaties, afspraken, het weerbericht en nieuws zien. Vervolgens is alleen de home-knop indrukken voldoende om te ontgrendelen, in plaats van eerst te swipen. Daarnaast is de interface van menu’s iets aangepast, net als de notificaties. In de nieuwe versie van iMessage worden links en video’s in een preview weergegeven. Hierdoor zie je direct waar de link naar verwijst of de video over gaat.

Bronnen: Telegraph en Tweakers

Bewaar de foto’s die je maakt met Snapchat

SnapchatSnapchat introduceert een nieuwe functie: je foto’s opslaan in een bibliotheek. Als je een foto maakt is die door een swipe naar boven op te slaan je 'Memories'. Dit is een bijzonder handige bibliotheek waarin het op basis van metadata en beeldanalyse mogelijk is om je foto’s te doorzoeken met trefwoorden. Zo vind je dus met het grootste gemak de foto’s terug, door bijvoorbeeld ‘hond’ of ‘strand’ in te typen. Met de ‘My eyes only’-functie vergrendel je je meest gênante foto’s met een wachtwoord en worden deze niet weergegeven. Vervolgens kun je met een gerust hart je Memories-collectie aan anderen laten zien!

Bronnen: Tweakers en Dutch Cowboys

Uitbreiding mogelijkheden S Health

S Health Voor de sporters en gezondheidsfanaten onder ons heeft Samsung heeft de mogelijkheden van haar bewegingsapp S Health vergroot. S Health is een applicatie die in één overzicht de resultaten van al je gezondheidsapps weergeeft. Zo zie je in een keer je waterinname, lichaamsbeweging, voeding, slaap, hartslag enzovoorts. Erg handig dus! Met de uitbreiding is het nu ook mogelijk de resultaten van Runkeeper, Strava, Fitbit, Jawbone, Misfit en Microsoft Health aan het overzicht toe te voegen. Meer informatie over S Health en andere gezondheids- en sportapps vind je in ons dossier.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: