Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Berichten in de Facebook Messenger-app binnenkort ook versleuteld?

Berichten in de Facebook Messenger-app binnenkort ook versleuteld?
Maandag 11 juli 2016

Facebook voert een test uit om de berichten in de Facebook-messenger op dezelfde manier de versleutelen als de end-to-end encryptie van WhatsApp!

Kortgeleden introduceerden de makers van WhatsApp de end-to-end encryptie. Hiermee worden berichten direct bij het versturen door je toestel omgezet in code. De telefoon van de ontvanger vertaalt de informatie vervolgens weer naar leesbare tekst. Als een buitenstaander een bericht onderschept is het daardoor niet leesbaar.

Nu test Facebook ook de mogelijkheid om zo’n soort beveiliging toe te passen in hun Messenger app. Dat juist Facebook hier mee komt is opvallend, want het bedrijf verdient veel geld door te weten wat de gebruikers belangrijk vinden. Door deze versleuteling kan Facebook niks meer uit de berichten opmaken. De test wordt nu onder een klein aantal gebruikers uitgevoerd. Als dit succesvol is, wordt de beveiliging in de loop van deze zomer beschikbaar.

Voor de beveiliging gebruikt Facebook het Signal-protocol, dat WhatsApp ook gebruikt. Het verschil met de beveiliging van WhatsApp is dat de versleuteling in Facebook-messenger niet automatisch op alle berichten wordt toegepast. In plaats daarvan krijg je de mogelijkheid een ‘geheime’ chat te starten. In deze chat kun je ook een timer instellen, waarna je berichten automatisch verdwijnen. Berichten in de geheime chat kun je maar op één apparaat bekijken. Je smartphone-gesprek voortzetten op een tablet of pc gaat dus niet.

De geheime chat zorgt dus voor extra zekerheid dat je informatie privé blijft. Dus als je voortaan je wachtwoord of Burgerservicenummer met iemand wilt delen, weet je zeker dat er niemand meeleest!

Bronnen: NU.nl en iCulture

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl