Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Smart Glow: notificaties en meer!

Smart Glow: notificaties en meer!
Donderdag 07 juli 2016

Velen kennen het notificatie-ledje al wel: een led-lampje aan de voorkant van je toestel die begint te knipperen als je een berichtje hebt, als je telefoon bijna leeg is of als-ie aan de lader ligt. De kleur van het lampje verschilt per soort notificatie. Deze wordt bij Samsung geüpgraded in de vorm van een notificatie-ring: Smart Glow! 

We schreven eerder al over de notificatie-ring die in de maak is bij Samsung. Toen hadden we er nog geen beeldmateriaal bij. Nu wel! Op een afbeelding van de Samsung Galaxy J2 is te zien dat er een brede rand om de camera heen zit. Deze ring heeft waarschijnlijk meerdere functies, die deels overeen komen met de functies van de huidige ledjes aan de voorkant van veel toestellen, zoals het oplichten bij notificaties.

Eigenlijk is notificatie-ring een te beperkte term voor Smart Glow. Uiteraard geeft de ring meldingen weer, zoals hoever je telefoon opgeladen is en wanneer je een oproep gemist hebt. De Smart Glow-ring heeft echter nog veel meer functies die heel interessant kunnen zijn. Zo schijnt de ring te helpen bij het maken van selfies met de hoofdcamera. De Smart Glow-ring licht dan op in een bepaalde kleur wanneer je gezicht goed in beeld is, waarna de foto binnen twee seconden gemaakt wordt. Je kunt ook kleuren toewijzen aan contacten, zodat je precies weet van wie je iets binnen hebt; of het nou een gemiste oproep is, een e-mail, of een berichtje.

De bovengenoemde functies zijn waarschijnlijk al direct beschikbaar voor de Smart Glow-ring op de Samsung Galaxy J2. Na verloop van tijd worden hier vermoedelijk nog toepassingen aan toegevoegd. Eén hiervan is een preciezere hulp bij het maken van selfies door een bepaalde kant van de ring op te laten lichten, die aangeeft welke kant je op moet bewegen om goed in beeld te komen. Er schijnen ook functies bij te komen die weerinformatie geven en die je hartslag kunnen meten!

Update

Samsung Indië heeft zojuist de Samsung Galaxy J2 aangekondigd. De telefoon komt op 10 juli uit in Indië . Wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend. 

 

Bronnen: Sam Mobile (1,2), TweakersSamsung Indië

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl