Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe functie op Samsung-toestellen: Smart Glow!

Nieuwe functie op Samsung-toestellen: Smart Glow!
Maandag 20 juni 2016

Samsung ontwikkelt een nieuwe technologie zodat je op de hoogte kunt blijven van notificaties, zonder dat je daarvoor je scherm aan hoeft te zetten. Aan de achterkant van het toestel is rond de camera een LED-ring aangebracht die op kan lichten in verschillende kleuren.

Smart Glow zal dus dezelfde functie vervullen als het notificatie-lampje wat nu aan de voorkant van veel Samsung-toestellen te vinden is. Doordat de LED-ring oplicht blijf je er van op de hoogte als je bijvoorbeeld wordt gebeld, een bericht ontvangt of je batterij leeg is. Handig hierbij is dat je aan bepaalde contactpersonen een eigen kleur kunt toewijzen. Zo kun je aan de kleur waarin de ring oplicht ook altijd zien wié je belt.

Selfies

Ook voor selfies biedt Smart Glow waarschijnlijk extra mogelijkheden. Zo kun je met deze functie ook zonder gedoe selfies maken met de camera aan de achterkant van je toestel. De LED-ring geeft namelijk aan wanneer je gezicht is gedetecteerd en in het midden staat. De ring gaat dan branden en het toestel maakt automatisch binnen een paar seconden een foto. Erg handig, omdat de camera aan de achterkant van de meeste toestellen van hogere kwaliteit is dan de selfiecamera.

Het eerste toestel met de Smart Glow-functie is waarschijnlijk de Samsung Galaxy J2 (2016). Dit toestel wordt gelanceerd in India, en het is nog onduidelijk of deze telefoon ook in Europa verkrijgbaar wordt. Mogelijk zullen ook duurdere toestellen, zoals de Galaxy Note 7, voorzien zijn van dit nieuwste snufje, maar voorlopig houden we daarover nog een slag om de arm.

Bronnen: Androidplanet, Bright , All About Phones en Galaxy Club

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl