‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 25 2016

Het laatste telecomnieuws van week 25 2016

Er komt geen iPhone 7, Huawei is wel of niet druk bezig met een eigen besturingssysteem en grote techbedrijven denken na de Brexit aan verhuizen. Lees hier de laatste nieuwtjes uit telecomland van week 25!

Telecomgiganten plannen verhuizing

Onder andere Samsung denkt na de Brexit al over een verhuizing uit Londen. Het bedrijf heeft, net als veel andere grote technologiebedrijven, zijn Europese hoofdkantoor in de Britse hoofdstad gevestigd. Een Brexit kan beteken dat de importtarieven voor Samsung gaan stijgen. Het is goed mogelijk dat andere kosten ook gaan stijgen, door de verminderde waarde van het pond. Omdat een zeer groot deel van de verkopen van Samsung naar andere landen binnen de Europese Unie gaat, zou een Brexit grote financiële gevolgen kunnen hebben. Daarnaast produceert Samsung veel onderdelen al in onder andere Polen en Hongarije, waardoor een hoofdkantoor buiten de EU erg onhandig zou zijn. Ook LG, Acer en  bedrijven uit de financiële sector hebben aangegeven na te denken over een vertrek uit Londen. Volgens verschillende media denken enkele grote Aziatische bedrijven na over Amsterdam als nieuwe bestemming. Of ook Samsung nadenkt over een vertrek naar Amsterdam is nog niet duidelijk.

Bron: NOS, Phonearena,

Geen iPhone 7

Er komt geen iPhone 7. Tenminste, voorlopig waarschijnlijk niet. Dit betekent niet dat we dit jaar helemaal geen nieuwe iPhone kunnen verwachten. Volgens Venturebeat gaat de volgende iPhone echter een andere naam krijgen. Ook wij noemen de nieuwe iPhone al een tijdje de iPhone 7, maar daar komt dus misschien verandering in. Volgens Venture Beat zou dit logisch zijn en zal er pas een toestel uitkomen onder de naam iPhone 7 als er ook echt een heel nieuw design komt. De naam voor de eerstvolgende iPhone zou nog gebaseerd zijn op het design van de iPhone 6. Hoe de iPhone, die als het goed is in september gepresenteerd wordt, dan wel gaat heten is nog niet zeker. Het lijkt erop dat de telefoon in ieder geval het nummer '6' meekrijgt.

Bron: Venturebeat

Huawei werkt wel of niet aan eigen besturingssysteem

De geruchten gaan dat Huawei, net als Samsung, bezig is met een eigen besturingssysteem. Volgens bronnen is het belangrijkste argument van het bedrijf de groeiende macht van Google en Android zijn. Echte plannen om een eigen systeem te installeren zijn er nog niet. Het eigen besturingssysteem wordt ontwikkeld als ‘noodmaatregel’ voor wanneer Huawei niet meer kan leven met de eisen van Google. Huawei ontkent het bericht zelf overigens stellig en zegt Android te blijven gebruiken zolang het open beschikbaar blijft en Google geen zware restricties oplegt. Zelfs Huawei’s CEO Richard Yu heeft op de commotie gereageerd, die is ontstaan omdat Googles CEO Sundar Pichai had aangegeven meer controle te willen over Android. Yu heeft gezegd te vertrouwen in Android, maar geeft toe dat er zorgen bestaan over de openheid van het besturingssysteem in de toekomst. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit jaar nog een grote update voor EMUI, Huawei’s eigen Android-skin, gepresenteerd.

Bron: Nu.nl 1 2 allaboutphones