‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: na Samsung ook Huawei over op eigen besturingssysteem?

Gerucht: na Samsung ook Huawei over op eigen besturingssysteem?

We kondigden eerder al aan dat Samsung overweegt om in de toekomst geen Android meer te gebruiken voor zijn toestellen. Volgens de laatste geruchten is ook smartphonefabrikant Huawei bezig met een alternatief voor Android. 

Zowel Samsung als Huawei geven een soortgelijke reden om toch een eigen besturingssysteem te ontwikkelen. Beide fabrikanten gebruiken voor alle Europese toestellen Android. Hierdoor zijn Samsung en Huawei afhankelijk van Google. Wanneer beide partijen besluiten om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen, krijgen ze meer controle over hun eigen producten. Huawei heeft momenteel enkele ex-medewerkers van Nokia aangenomen om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen. Zowel de naam en het uiterlijk van het systeem zijn nog onbekend.

Hoewel de ontwikkelingen van Huawei’s eigen systeem gestart zijn, hoeven we niet te verwachten dat we binnenkort gebruik kunnen maken van het nieuwe besturingssysteem. Huawei wil het eigen systeem namelijk gebruiken als een noodmaatregel, mocht Google in de toekomst besluiten om beperkingen op te leggen in hoeverre smartphonefabrikanten Android mogen aanpassen.

Nieuwe EMUI

Volgens de laatste geruchten werkt Huawei ook aan een nieuwe versie van zijn eigen interface-skin EMUI, het laagje dat Huawei over Android plaatst. Verwacht wordt dat het bedrijf meer gebruik gaat maken van Googles Material Design. De Chinese smartphonefabrikant heeft hiervoor de hulp ingeroepen van niemand minder dan Abigail Brody, een voormalig designer van Apple. De nieuwe skin wordt mogelijk aangekondigd tijdens elektronicabeurs IFA. Huawei presenteert hier vaak ook nieuwe Huawei-toestellen.

Bronnen: Android Planet, The Information, en Tweakers .