‹ Alle nieuwsberichten

Facebook Messenger: de sms-app waar je wel of niet op zit te wachten

Facebook Messenger: de sms-app waar je wel of niet op zit te wachten

Voor mensen die nog altijd net zo enthousiast sms’en als ze Facebook gebruiken, komt het bedrijf nu met iets nieuws: je sms’jes lees je namelijk gewoon in Facebook Messenger.

We lieten laatst al weten dat Facebook steeds meer de nadruk legt op zijn Messenger-app. Wij gaven je direct enkele tips hoe je toch Facebook Messenger op je telefoon kon blijven gebruiken, zonder de app te downloaden. Voor degenen die fan zijn van de Messenger-app, heeft Facebook nu een nieuwe functie toegevoegd: SMS-integratie!

Voor Android-toestellen is deze functie toegevoegd in de laatste update. Je hebt daarna in de opties van de app de mogelijkheid om Messenger in te stellen als standaard-app voor je sms’jes. Zo houd je al je gesprekken (behalve dan de gesprekken die je voert op WhatsApp, Kik, Kakao, Snapchat, Telegram, of andere apps) gewoon op één plek. Om het verschil aan te duiden tussen sms’jes en je “normale” Messenger-gesprekken, worden je sms’jes voorzien van een paarse kleur. Facebook belooft hierbij dat je sms-gesprekken niet langs hun servers gaan. Alles blijft gewoon binnen je telefoon gebeuren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om je privacy.

Deze nieuwe functie is voorlopig alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Of Facebook ook plannen heeft om dit bijvoorbeeld op iOS beschikbaar te maken, is onbekend. De SMS-integratie is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Wanneer er meer informatie over iOS bekend is, dan laten wij je het uiteraard als eerste weten. Blijf dus Belsimpel.nl checken voor meer informatie over je favoriete apps!

Bronnen: The Verge en Mashable

Meer nieuws over: