‹ Alle nieuwsberichten

LG verwerkt vingerafdrukscanner in glazen scherm

LG verwerkt vingerafdrukscanner in glazen scherm

Smartphonefabrikant LG heeft voor het eerst een eigen vingerafdrukscanner gepresenteerd. De sensor van LG is bijzonder omdat deze achter de glasplaat van een smartphone kan worden geplaatst. Tot nu toe werden vingerafdrukscanners meestal verwerkt in de homebutton of een andere fysieke knop op de telefoon. Ook LG’s eigen vlaggenschip, de LG G5, gebruikt een soortgelijke scanner.

De nieuwe vingerafdrukscanner maakt gebruik van een speciale techniek, waardoor je je vingerafdruk kunt scannen door deze simpelweg op het glas van je smartphone te leggen. LG heeft de sensor in een uitsparing van slechts 0,3 mm dik aan de onderkant van het glas geplaatst. Volgens de fabrikant biedt een sensor onder de glasplaat verschillende voordelen. Eén van de belangrijkste pluspunten is dat er geen fysieke knop meer gebruikt hoeft te worden. Smartphonefabrikanten krijgen zo meer vrijheid als het gaat om het design van hun toestellen. Omdat de sensor niet doorzichtig is kan deze nog niet onder het scherm zelf geplaatst worden. De scanner van LG is verwerkt in de bezel. Dit is de rand van de glasplaat rondom het scherm zelf.

Minder schade

Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is de vingerafdrukscanner niet alleen handig omdat er geen fysieke knop nodig is, maar is de sensor ook veiliger en beter bestand tegen verschillende omstandigheden. Dat de scanner onder het glas is geplaatst betekent bijvoorbeeld dat er geen kans is op stof- en waterschade en het makkelijker wordt om smartphones waterdicht te maken. Ook kunnen er geen krassen of deuken in de sensor komen als je je telefoon laat vallen. Zo is de kans dat je vingerafdrukscanner kapot gaat een stuk kleiner.

Toename gebruik vingerafdrukscanners

Hoe accuraat is zo’n vingerafdrukscanner onder het scherm dan? Volgens LG is de gevoeligheid van de sensor niet minder. Daarnaast, misschien wel belangrijker, is de sensor net zo betrouwbaar als de ‘normale’ vingerafdrukscanners die we tot nu toe gewend zijn. De foutmarge van slechts 0,002% is vergelijkbaar met die van scanners verwerkt in fysieke knoppen. LG verwacht dat het gebruik van vingerafdrukscanners door de nieuwe techniek flink toe zal nemen en onder andere het gebruik van mobiel betalen hierdoor behoorlijk gaat groeien.

Bron: Tweakers