‹ Alle nieuwsberichten

HTC maakt nieuwe Nexus-toestellen, verbeterde 6P

HTC maakt nieuwe Nexus-toestellen, verbeterde 6P

Er is reuring in Nexus-land! Het lijkt erop dat HTC de Nexus-toestellen van dit jaar maakt. Ook is de Nexus 6P in verbeterde vorm opgedoken met geüpdatete specificaties. Tijd om wat aandacht te besteden aan dit nieuws. 

Eerst even je geheugen opfrissen: hoe zat dat nou precies met die Nexus-telefoons? Google maakt de Nexus-toestellen in samenwerking met telefoonfabrikanten. Afgelopen jaar hebben LG en Huawei twee telefoons gemaakt, respectievelijk de Nexus 5X en de Nexus 6P. Nexussen zijn heel populaire telefoons, dus nieuws hierover is altijd interessant! Als we de geruchten mogen geloven is het dit jaar de beurt aan HTC, die onlangs met de indrukwekkende HTC 10 kwam. Deze aankomende Nexus-smartphones worden intern S1 en M1 genoemd, oftewel Sailfish en Marlin. Als ze dit jaar uitkomen, zal dat aan het einde van de zomer zijn. Ook zullen ze standaard met Android N geleverd worden – Nexus-toestellen zijn altijd de eerste telefoons die de nieuwe Androidversie hebben. Er is verder nog weinig bekend over deze toestellen.

Verbeterde Nexus 6P?

De Nexus 6P is, zoals eerder gezegd, ontstaan uit een samenwerking tussen Google en Huawei. De 6P is sowieso al een goed toestel, maar er zijn online specificaties opgedoken die net een stukje beter zijn dan wat er nu in de 6P zit. Als dit gerucht waar is, komt er binnenkort misschien een Nexus 6P uit met een Snapdragon 820-chipset, 4 GB werkgeheugen en Android N.

Verwarring alom

Het vreemde aan deze geruchten is dat Huawei de 6P heeft gemaakt en waarschijnlijk dan ook de nieuwe versie van deze telefoon. Als de verbeterde 6P in de zomer uitkomt, klopt het dus niet dat HTC de komende Nexus-toestellen gaat maken. Misschien zijn allebei de geruchten waar of deels waar: wij weten het helaas nog niet. Het blijft echter natuurlijk altijd leuk om te speculeren over nieuwe Nexus-telefoons. Als we er meer over weten hoor je het van ons!

Bronnen: Geekbench, Evan Blass en Android Police via Tweakers en PhoneArena.