‹ Alle nieuwsberichten

Meer updates over nieuwe Android-versie!

Meer updates over nieuwe Android-versie!

De aankondiging laat nog even op zich wachten, maar het is duidelijk dat ze bij Google niet stilzitten. Er zijn namelijk weer een paar nieuwtjes over de aankomende versie van Android.

Allereerst is er een nieuwe update voor Android N beschikbaar! Het gaat hier niet om een afgewerkt stuk software, maar om een bèta-versie. Deze is alleen beschikbaar voor gebruikers die zich hebben opgegeven om Android te helpen met tests. Deze zogenaamde Developer Preview komt weer met allerlei interessante functies. Zo is er nu een manier om direct vanuit apps snelkoppelingen te maken. Zo maak je nu makkelijk een knop om naar huis te navigeren vanuit bijvoorbeeld Google Maps. Of je maakt snelkoppelingen om een WhatsAppje te versturen aan een specifiek persoon. Het bedienen van je telefoon wordt zo dus nog makkelijker!

 

Daarnaast is er ondersteuning voor Unicode 9, waarmee je toegang krijgt tot allerlei leuke nieuwe emoji’s. Hierin lijken menselijke emoticons net iets menselijker en heb je de keus uit een flink stel nieuwe icoontjes. We schreven al eerder dat deze onderdeel uitmaakten van iOS 10, maar nu ziet het er naar uit dat deze toffe update ook in de aankomende Android-versie te gebruiken is!

 

Daarnaast is bekend geworden welk nummer deze nieuwe Android-versie mee krijgt. Samsung heeft dit namelijk in de release notes van een nieuwe feature per ongeluk gelekt. Het is misschien niet echt een verrassing, maar Android N zal inderdaad versienummer 7.0 meekrijgen. Android zet dus hun trend voort van opvolgende versienummers met daaraan gelinkt alfabetische namen. Maar waar die mysterieuze N nu voor staat? Dat weet nog niemand. Misschien gebruiken we binnenkort Android Nutella, Android Neapolitan, of Android Nougat. Zodra meer bekend is over de smakelijke nieuwe naam van Android 7.0, laten we het je uiteraard weten. Houd dus vooral Belsimpel.nl in de gaten!

Bron: GSMArena 1, 2

Meer nieuws over: