‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 6 2016

Het laatste telecomnieuws van week 6 2016

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Nederlanders gebruiken steeds meer data

Nederlanders verbruiken gemiddeld bijna een gigabyte aan data per maand. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hun meest recente cijfers laten zien dat we met zijn allen steeds meer data gebruiken.In het derde kwartaal van 2015, waar dit onderzoek over gaat, gebruikten we gemiddeld 890 MB per persoon. Ter vergelijking: in het begin van 2012 was dit nog maar 187 MB. We gebruiken ruim drie jaar later dus bijna vijf keer zoveel data! Ook zijn er in deze tijd maar liefst drie miljoen mobiele internetgebruikers bijgekomen. Uit andere cijfers van het ACM blijkt dat het gebruik van 4G-verkeer enorm stijgt. Dat komt waarschijnlijk doordat steeds meer providers een goede, landelijke dekking hebben. Wil je meer weten over het 4G-netwerk en ben je benieuwd welke providers dit snelle netwerk aanbieden? Lees het in ons dossier over 4G!

Bron: Tweakers, ACM

Nieuwe Windows 10-telefoons op komst

Er komen zeer binnenkort weer nieuwe Windows 10-telefoons op de markt! Dat blijkt uit geruchten van de betrouwbare bron Evan Blass. Via Twitter heeft hij laten weten dat de HP Elite x3 een high-end Windows 10-smartphone wordt. Deze phablet heeft een 5.8-inch-display en een superkrachtige Snapdragon 820-processor. Absolute topspecificaties zijn te vinden in de camera’s: volgens @evleaks, de Twitternaam van Evan Blass, krijgt de camera aan de achterkant twintig megapixels en de ‘selfiecamera’ twaalf of dertien megapixels! Hopelijk krijgen we tijdens het Mobile World Congress 2016 meer informatie over de HP Elite x3; de verwachtingen zijn in elk geval hoog geschapen!

Bron: Phonearena

Mobiele telefonie steeds goedkoper 

Goed nieuws voor de enthousiaste bellers onder ons: mobiel telefoneren in de afgelopen jaren flink goedkoper is geworden. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Zowel prepaid als mobiele abonnementen met en zonder internet zijn behoorlijk in prijs gedaald; de laatste twee jaar ging er een kwart van de prijs af! Dit komt mogelijk door de stijging van sim-only-abonnementen. Deze zijn vaak goedkoper dan combinaties van telefoon en abonnement. Hier staat tegenover dat vast telefoneren een flink stuk duurder is geworden. Hoewel het CBS geen precieze cijfers geeft, laat het bureau weten dat vaste telefonie sinds januari 2010 juist een kwart duurder is geworden. Gelukkig is de prijsstijging van de zogenaamde Alles-in-één-pakketten een stuk minder sterk. Aangezien een meerderheid van de huishoudens zo’n pakket heeft, merken zij niet zoveel van die stijging. Benieuwd welke sim-only abonnementen het voordeligst voor jou zijn? Wij hebben onze sim-only-abonnementen alvast voor je met elkaar vergeleken!

Bron: Tweakers