‹ Alle nieuwsberichten

MWC 2016: wat staat ons te wachten?

MWC 2016: wat staat ons te wachten?

Volgende week vindt in Barcelona het grootste telecom-evenement van Europa plaats: het Mobile World Congress (MWC). Merken presenteren hier hun nieuwste gadgets en technologieën. Hierom is deze beurs altijd een bron van interessante nieuwtjes en aankondigingen. We kijken alvast even vooruit naar wat ons tijdens MWC 2016 te wachten staat.

Voorpret: zondag 21 februari

Officieel gezien is de 21e het congres nog niet begonnen, maar veel merken plannen op de dag voor het MWC een evenement om hun allernieuwste toestellen aan te kondigen. Tijdens de beurs zelf zijn die vervolgens uitgebreid te testen. Er staan ons dit jaar op de zondag voorafgaand aan het MWC in elk geval drie interessante persconferenties te wachten.

LG

Onlangs heeft LG de eerste uitnodigingen voor hun evenement op 21 februari verstuurd. Deze zijn nog vrij vaag en geven niets weg over wat er precies te gebeuren staat, maar latere uitnodigingen brachten meer duidelijkheid. LG heeft 21 februari namelijk omgedoopt tot LG G5-dag! De kleurrijke uitnodigingen kunnen hinten naar een mogelijke nieuwe schermtechnologie, namelijk LG’s OLED-displays. Deze displays zijn een stap vooruit op het gebied van schermtechnologie, met een beter contrast, intensere kleuren en een bredere kijkhoek. Op CES 2015 kondigde LG al televisies met deze displaytechnologie aan. Nu lijkt het er dus op dat deze schermen ook naar LG’s nieuwe toptoestel komen!

Over dat toestel, de LG G5, doen ook al een poosje allerlei geruchten de ronde. Zo komt er waarschijnlijk naast het OLED-display een secundair display op de G5, zoals we al eerder hebben gezien bij de LG V10. Daarnaast zal de G5 naar alle waarschijnlijkheid beschikken over een dual camera-setup aan de achterkant. Bovendien heeft de G5 een soort modulair design, wat inhoudt dat de gebruiker onderdelen kan toevoegen, zoals bijvoorbeeld een fotografische lens of een toetsenbord. Zo is de telefoon op je eigen smaak af te stemmen!

Verder heeft LG laten weten een nieuwe lijn telefoons uit te brengen: de LG X-lijn. Het idee hierachter is om degelijke telefoons te produceren met één topfeature. Zo worden tijdens het MWC de LG X cam en LG X screen gelanceerd. Hiermee heb je bijvoorbeeld een telefoon met een geweldige camera, zonder verdere high-end technologieën waarvoor je moet betalen. De LG X screen heeft een geweldig, helder display, plus: een secundair scherm! Hiermee lijkt LG hun secundaire schermen nog lang niet beu te zijn – en wij ook niet.

Voor een volledig overzicht van geruchten over de LG G5, de LG X cam en de LG X screen, houd je deze pagina in de gaten. Hier zullen we op 21 februari vanaf 14:00 ook live de persconferentie van dit Koreaanse telefoonmerk bijhouden.

   

Huawei

Eind januari heeft Huawei uitnodigingen verstuurd voor een presentatie op zondag 21 februari. Maar wat er precies gepresenteerd gaat worden, is nog niet bekend. In de uitnodiging gaat het om “een apparaat”. Huawei lijkt bewust vaag te blijven over deze presentatie. Dat betekent echter niet dat we niet kunnen raden naar dit nieuwe “apparaat”. De Huawei Mate 8 is in januari uitgekomen, maar het lijkt erop dat Huawei niet stil zit! De sterkste geruchten gaan namelijk over de Huawei P9, Huawei’s nieuwe toptoestel. De Huawei P9 zou de opvolger zijn van de P8, die in 2015 uitkwam. Volgens de geruchten beschikt de P9 over een 5.2-inch-display en Huawei’s eigen octa-core processor. Bovendien beschikt dit nieuwe toestel waarschijnlijk over een dual-camera-functie.

Aan de andere kant gaan er geruchten over allerlei andere Huawei-apparaten. Zo zijn er bronnen die beweren dat de P9 pas in maart aangekondigd wordt. De aankondiging draait volgens deze bronnen waarschijnlijk om nieuwe generaties van Huawei’s smartwatch. Weer anderen beweren dat ook dit niet het nieuwe “apparaat” zal zijn waar Huawei het over heeft. Wat er uiteindelijk ook gebeurt: het belooft een interessante aankondiging te worden!

Samsung

De Koreaanse fabrikant Samsung heeft als eerste grote merk een heuse teaser uitgebracht voor hun aankondiging op 21 februari. Deze video, voorzien van de hashtag #TheNextGalaxy, windt er geen doekjes om. We mogen inderdaad de nieuwe Samsung Galaxy S7 verwachten op 21 februari! Deze opvolger van de populaire Samsung Galaxy S6 wordt een krachtige smartphone. Er gaan geruchten dat Samsung gebruikmaakt van een nieuwe cameratechnologie, waardoor je met minder megapixels tóch betere foto’s maakt. Daarnaast is de S7 waarschijnlijk voorzien van een extra krachtige batterij.

De hoofdrol in Samsungs video is echter weggelegd voor de Samsung Gear VR headset. Dit is geen verrassing voor de ingewijden, die allang beweren dat Samsung interessante VR-trucjes kent. Zo heeft Samsung een VR-camera geproduceerd! Deze camera bestaat uit twee lenzen die beiden een hoek van 180 graden filmen. Aangezien Samsung onlangs de naam Gear 360 heeft geclaimd in Korea, lijkt een aankondiging van deze bijzondere camera dichtbij.

Ook voor deze aankondiging gaan we een liveblog voor je bijhouden! Houd op zondag 21 februari vanaf 19:00 deze pagina in de gaten!

De beurs: 22 t/m 25 februari

Tijdens het congres zelf hebben alle grote merken hun eigen kraampje, met daar de mogelijkheid om hun nieuwste producten te testen. Ook zijn hier vaak demonstraties van producten en kun je hier terecht voor al je vragen. Daarnaast organiseren verschillende merken nog extra lezingen op het gebied van telecom, gadgets en technologie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld panels over de toekomst, social media en duurzaamheid. Daarnaast zijn er enkele merken die nog geen concrete uitnodigingen hebben verstuurd, maar waarschijnlijk tijdens het MWC ook nieuwe toestellen aankondigen.

HTC

Er is een vrij grote kans dat HTC tijdens het MWC de nieuwe HTC M9 aankondigt. Over dit toestel is voorlopig nog maar erg weinig bekend: zelfs de naam weten we nog niet! Wel is duidelijk dat HTC’s nieuwe toestel hoogstwaarschijnlijk draait op de krachtige Snapdragon 820-processor. Daarnaast beschikt de 'M10' over de nieuwste versie van HTC’s eigen skin, Sense 8, bovenop Android Marshmallow. Anderzijds beweren bronnen dat de opvolger van de One M9 niet tijdens het MWC, maar pas later aangekondigd wordt. Veel onduidelijkheid dus, maar hoe dan ook: wij houden het voor je in de gaten!

Sony

Sony heeft onlangs de eerste uitnodigingen verstuurd voor hun persconferentie tijdens het MWC. Wat hier gaat gebeuren is echter nog een groot mysterie. We hopen natuurlijk op de Sony Xperia Z6, maar volgens ingewijden wordt deze pas veel later geïntroduceerd. De andere opties zijn dan een focus op wearables of op tablets. Vorig jaar kondigde Sony tijdens het MWC namelijk zijn Z4 Tablet aan, dus een opvolger hiervan zou nu kunnen komen. Daarnaast beweren bronnen dat er wellicht nieuwe smartwatches van het Japanse merk op de markt komen. De Sony SmartWatch 3 is inmiddels namelijk alweer toe aan zijn eerste verjaardag.

Microsoft

Het lijkt erop dat Microsoft vooral focust op Windows 10 tijdens het MWC. Demonstraties en presentaties over Microsofts nieuwste software en de voordelen hiervan zullen de voornaamste focus zijn van het merk. Er gaan daarnaast geruchten over twee nieuwe telefoons: de Lumia 750 en 850. Deze zullen beide draaien op Windows 10, maar details zijn nog onbekend. De 750 en 850 worden hoogstwaarschijnlijk krachtige telefoons, terwijl de onlangs aangekondigde 650 de rol van budget-telefoon gaat vervullen.

BlackBerry

Het Canadese merk BlackBerry zal aanwezig zijn tijdens het MWC, maar over aankondigingen is nog niets bekend. Als dit merk wel van zich laat horen, dan zal dat waarschijnlijk met de BlackBerry Vienna zijn. Deze telefoon zou BlackBerry’s tweede Android-toestel zijn. Erg veel informatie, afgezien van een paar renders, hebben we echter nog niet. Volgens geruchten wordt dit geen vlaggenschip, maar zal de Vienna meer een mid-rangetelefoon zijn. Mochten we dit toestel terugzien op het MWC, dan is dit waarschijnlijk niet als de 'Vienna' - dit is volgens ingewijden alleen een codenaam.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen tijdens MWC 2016? Op zondag 21 februari houdt Belsimpel.nl de persconferenties live voor je bij! Zo hoef je zelf niet een stream te bekijken, maar kun je bij ons gewoon lezen wat er allemaal wordt aangekondigd. En wil je na het Mobile World Congress direct zo’n mooie nieuwe telefoon kopen? Ook dan ben je hier uiteraard aan het juiste adres. Houd dus Belsimpel.nl goed in de gaten!