‹ Alle nieuwsberichten

Microsoft presenteert Lumia 950 en Lumia 950 XL

Microsoft presenteert Lumia 950 en Lumia 950 XL

Vandaag presenteerde Microsoft officieel drie nieuwe toestellen: de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. Windows 10 speelt een belangrijke rol bij deze toestellen en biedt ontzettend veel mogelijkheden. 

Vorige week konden we vrijwel met zekerheid zeggen dat de Lumia 950 en 950 XL op dinsdag 6 oktober gepresenteerd zouden worden. Niets is minder waar: Microsoft presenteerde vandaag om 16:00 de nieuwe toestellen. De Lumia 950 en de 950 XL zijn de twee vlaggenschepen van Microsoft en high-end toestellen. De Lumia 550 wordt het nieuwe toestel van de Lumia-500 serie en richt zich meer op de budget markt. Met een vanafprijs van €129,- is de Lumia 550 vriendelijk voor de portemonnee. 

Windows 10 maakt veel mogelijk

Uit de doos draaien de smartphones op Windows 10. Dit besturingssysteem is onlangs succesvol gelanceerd voor Microsoft computers. Het besturingssysteem wordt voor het eerst toegepast op de Lumia 950, 950 XL en de 550. Het brengt vele voordelen met zich mee. Zo zijn de camera functies bijvoorbeeld verbeterd met een HDR functie. Deze functie zorgt ervoor dat je perfecte foto’s krijgt bij achtergronden met een hoog contrast tussen licht en donker.

Een unieke functie van het nieuwe besturingssysteem is Windows Hello. Deze functie was al mogelijk op Windows 10 computers. Met de Lumia 950 en de 950 XL kan je de functie nu ook gebruiken op je telefoon. Windows Hello maakt het mogelijk om je toestel te ontgrendelen met je ogen. Je pakt je telefoon uit je broekzak, houdt hem voor je gezicht en hij ontgrendelt het menu automatisch. 

De Lumia 950 en de 950 XL beschikken over Continuum. Deze functie zorgt ervoor dat een Windows 10 smartphone op een toetsenbord, muis of computer kan worden aangesloten. Zo kan je het toestel aan je PC koppelen en alle gegevens van je telefoon op je computer zetten. Zodra het toestel is gekoppeld verschijnt op je computerscherm het startmenu van je telefoon. Dit is uniek en biedt veel mogelijkheden. Je kan het toestel gewoon blijven gebruiken als die is aangesloten op een toetsenbord, muis of computer! 

Nieuw scherm

Microsoft komt met een nieuwe technologie: de Glance screen technology. Deze technologie zorgt ervoor dat je belangrijke informatie op je toestel ziet zonder een knop in te drukken of het scherm aan te raken. Dit nieuwe scherm laat jou belangrijke informatie zien en je verbruikt er geen batterij mee. Dit scheelt je veel tijd. Je hoeft het menu niet meer te ontgrendelen en op zoek te gaan naar deze informatie. 

Alle Lumia toestellen zijn nu te  pre-orderen bij Belsimpel.nl! Houd Belsimpel.nl goed in de gaten voor meer informatie over de Lumia 950 en de Lumia 950 XL. 

 

Meer nieuws over: