‹ Alle nieuwsberichten

Apple presenteert iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Apple presenteert iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Apple heeft vanavond op een eigen evenement twee nieuwe iPhones gepresenteerd: de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De twee telefoons volgen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op. De nieuwe iPhones zullen vanaf november te verkrijgen zijn.

De Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus zijn aan de buitenkant bijna niets veranderd ten opzichte van de voorlopers, de iPhone 6 en 6 Plus. Aan de binnenkant zijn wel een aantal veelbelovende veranderingen uitgevoerd, vandaar dat Apple de telefoons de koosnamen iPhone 6 Super en iPhone 6 Super Plus hebben gegeven. Beide smartphones maken gebruik van 3D-Touch; de technologie wordt gebruikt in het scherm van de toestellen. Het touchscreen kan drie soorten druk onderscheiden: een lichte tik, een gewone tik en harder drukken. Op deze manier kan je bijvoorbeeld extra menu’s tevoorschijn halen wanneer je hard drukt op het display. Ook kun je 3D-Touch gebruiken om snelkoppelingen te activeren, zodat je minder handelingen hoeft uit te voeren bij bepaalde functies: wanneer je in Kaarten naar een plaats wilt navigeren, kun je de navigatie gelijk starten door harder op die plek te drukken.  

iPhone 6S

De iPhone 6S heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1334x750 pixels. Beelden worden scherp weergegeven en de kijkhoeken zijn ontzettend goed. De camera aan de achterkant heeft meer megapixels gekregen: er zit nu een 12-megapixel camera die kan filmen in 4K-resolutie. Dit is 4x scherper dan 1080p Full-HD-kwaliteit. De frontcamera van de iPhone 6S maakt prachtige selfies, want je krijg nu ook ondersteuning van een flitser. Verder beschikt de smartphone over een Apple A9 processor. Deze processor is net weer even sneller en zuiniger dan de A8 processor waarover de iPhone 6 beschikt. Uit de doos draait de Apple iPhone 6S op iOS 9. Je kan internetten via het razendsnelle 4G-netwerk, waarbij je kan downloaden met snelheden tot wel 300 Mbit/s.

iPhone 6S Plus

De grote variant van de iPhone 6S is de Apple iPhone 6S Plus met een scherm van maar liefst 5,5 inch groot. De schermresolutie is ook wat hoger: 1920x1080 pixels. Verder zijn de meeste specificaties gelijk aan de iPhone 6S. Zo zit er aan de achterkant dezelfde 12-megapixel camera waarmee je filmt in Full HD (1080p) of in Ultra HD (4K) kwaliteit. De selfiecamera aan de voorkant krijgt ondersteuning van een flitser zodat je ook in het donker perfecte zelfportretten kan maken. De telefoon wordt aangestuurd door de Apple A9 processor en draait op iOS 9. Via WiFi- of 4G-netwerken kan je altijd razendsnel internetten, waarbij snelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk zijn.

Beschikbaarheid iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Apple geeft aan dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus binnen 4 weken leverbaar moeten zijn in Nederland en de rest van Europa. De smartphones komen beschikbaar in de kleuren zwart/grijs, wit/zilver, wit/goud en wit/roségoud. Je kunt kiezen uit drie opslaggeheugenvarianten: 16GB, 64GB en 128GB. Bekijk de beste iPhone 6S aanbiedingen op Belsimpel.nl. Houd ook de site in de gaten om op de hoogte te blijven van de levertijd.