‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 36 2015

Het laatste telecomnieuws van week 36 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

WhatsApp passeert de grens van 900 miljoen gebruikers

whatsapp

Je gebruikt het vast en zeker op je smartphone: de chatdienst WhatsApp. Deze applicatie heeft momenteel 900 miljoen maandelijkse gebruikers. De applicatie heeft er in de afgelopen twee jaar 600 miljoen gebruikers bij gekregen. Als de groei zich zo blijft voortzetten als in het afgelopen halfjaar zal WhatsApp over zes maanden de grens van 1 miljard gebruikers passeren. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook dreigden veel gebruikers over te stappen naar andere diensten, maar vooralsnog is dit niet te zien in de groeicijfers. Je bent voor de app een actieve gebruiker als je de afgelopen maand minstens één berichtje hebt gestuurd.

Bron: NU.nl

Android Wear werkt nu ook met je iPhone

android wear met iphone

Vanaf deze week kunnen iPhone-bezitters ook gebruik maken van smartwatches die werken op het besturingssysteem Android Wear. Hierdoor komen er een hoop slimme horloges bij om uit te kiezen voor smartphone gebruikers die een iPhone hebben. Om gebruik te maken van de software dien je in het bezit te zijn van een iPhone 5 of nieuwer met minimaal iOS 8.2. Nu kun je je Apple-telefoon uitbreiden met bijvoorbeeld de Motorola Moto 360 of de LG Watch Urbane. Er is door Google een app gemaakt om te gebruiken op je iPhone, deze heet Android Wear.

Bron: Tweakers

Een veiliger verkeer dankzij nieuwe app

a.s.r. Rij Veilig

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft een app ontwikkeld voor Android-smartphones waarbij meldingen en andere functies worden geblokkeerd zodra de gebruiker harder rijdt dan 15 kilometer per uur. Hierdoor kunnen gebruikers niet stiekem op hun smartphone spieken als ze aan het rijden zijn. Dit zal bij moeten dragen aan een veiliger verkeer, vertelt a.s.r., want volgens het bedrijf gebruiken we de smartphone volop achter het stuur. Dit zorgt voor erg gevaarlijke situaties en hieruit ontstond het besluit er iets aan te doen. Passagiers of OV-gebruikers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van hun telefoon dankzij de speciale passagiersmodus. Overigens blijven functies als navigatie en handsfree bellen ingeschakeld. De app heet a.s.r. Rij Veilig.

Bron: Tweakers

Gerucht: Google presenteert op 29 september nieuwe Nexus-toestellen

google presenteert nieuwe nexus toestellen

Volgens geruchten zal Google op 29 september een evenement in San Francisco organiseren waarbij het twee nieuwe Nexus smartphones presenteert. De ene Nexus-telefoon zou gemaakt zijn door LG en een grotere door Huawei. De LG-versie zou de nieuwe Nexus 5 zijn en een schermgrootte van 5.2 inch hebben. De Nexus-telefoon van Huawei zou 5.7 inch groot zijn, vergelijkbaar met de Motorola Nexus 6 die in oktober 2014 aan de wereld werd getoond. Beide telefoons verschijnen tegelijk met de nieuwe Android update 6.0 Marshmallow. Nexus-smartphones staan al jaren bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn zeer geliefd bij Android-liefhebbers.

Bron: CNET

Meer nieuws over: