‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 30 2015

Het laatste telecomnieuws van week 30 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! U leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Onzichtbare zonnecellen om accuduur te verbeteren

We gebruiken onze smartphone iedere dag en dat betekent in veel gevallen dat deze aan het einde van de dag standaard aan de lader ligt. In de toekomst wordt het wellicht mogelijk om langer met de batterij door te kunnen dankzij onzichtbare zonnecellen. Apple heeft hierop een patent geplaatst, wat de geruchtenstroom doet opwaaien dat hiermee gewerkt zal gaan worden in toekomstige iPhones. De onzichtbare zonnecellen zouden onder het touchscreen zitten, zodat de iPhone door de dag heen opgeladen kan worden door zonlicht. Hierdoor kan de telefoon langer mee op één acculading. Of Apple deze techniek daadwerkelijk zal gaan gebruiken, is niet duidelijk. Het gebeurt wel vaker dat Apple patenten plaatst en er vervolgens niets mee doet.

Bron: All About Phones

Driekwart Nederlandse tieners heeft Instagram en Snapchat

De sociale media-apps Snapchat en Instagram zijn erg populair onder Nederlandse jongeren, zo blijkt uit onderzoek. Zo'n 71 procent van de Nederlandse jongeren tussen 12 en 19 jaar heeft Snapchat geïnstalleerd. Instagram gaat daar met 74 procent net wat overheen. Snapchat is een app waarbij foto's en video's met geselecteerde personen voor een bepaalde tijd gedeeld kunnen worden. De bestanden worden na afloop verwijderd, het is dus niet de bedoeling dat ze blijven staan. Op platform Instagram is dit juist wel de intentie, daar worden foto's massaal gedeeld op een persoonlijk profiel. 

Bron: Tweakers

Sony test een lichtere Android user interface

Sony-telefoons maken tegenwoordig allemaal gebruik van het besturingssysteem Android. Sony heeft aan Android een aantal aanpassingen gedaan, zodat het besturingssysteem herkenbaar is voor haar smartphones. Momenteel test Sony een nieuwe variant van haar UI, die dichter in de buurt van Stock Android moet komen. Hierdoor zal Android sneller in gebruik zijn. Informatie over de lancering van de interface is niet bekend, maar stiekem wordt gehoopt dat de interface op de populaire Sony Xperia Z3 Plus en Xperia Z3 Compact gebruikt zal worden.

Bron: All About Phones

Vodafone-klanten verbruiken bijna 20% meer data

In het afgelopen kwartaal is het dataverbruik van Vodafone-klanten met bijna 20% gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. In totaal heeft Vodafone 5,2 miljoen mobiele klanten en zij verbruikten in één kwartaal 7,3 petabyte aan internet, wat gelijk staat aan 7.300.000 gigabyte (GB). Deze stijging is al langer bezig, in het tweede kwartaal van 2014 was het verbruik 4,5 petabyte. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat steeds meer klanten 4G-internet met 4G Ready-toestellen gebruiken. Dit nodigt uit tot meer internet-gebruik, omdat data sneller binnengehaald wordt. Wilt u meer weten over de vierde generatie internet? Lees er alles over in ons dossier over 4G.

Bron: NU Tech

Beter slapen met speciale apps

Heeft u 's avonds moeite met in slaap komen, dan kan dit komen doordat u vlak voor het slapen gaan op uw smartphone kijkt. De reden hierachter zou teveel blauw licht kunnen zijn. Het display van uw smartphone geeft gedurende de dag steeds dezelfde kleuren licht, onafhankelijk van de helderheid en het tijdstip. Hier zou 's avonds teveel blauw licht bij zitten, wat het lichaam ziet als de kleur van dag. Kunt u uw smartphone 's avonds toch niet laten liggen, maar wilt u wel graag beter slapen en minder vermoeide ogen hebben? Dan kunt u apps als Twilight goed gebruiken. Deze app past zich aan, aan de tijdzone waarin u zich bevindt, zodat het licht van uw smartphone meer gelijk is aan natuurlijk licht. Zo blijft een goed dagritme gewaarborgd en kunt u 's nachts beter slapen! 

Bron: Tweakers

 

apple pay

 

Meer nieuws over: