‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: release iPhone 6S vermoedelijk op 18 september

Gerucht: release iPhone 6S vermoedelijk op 18 september

De afgelopen jaren heeft Apple zijn nieuwe iPhones in september uitgebracht. Naar verwachting zal dit bij de iPhone 6S niet anders zijn. Volgens geruchten zal het topmodel vanaf 18 september verkrijgbaar zijn. Wat weten we al over de iPhone 6S?

De iPhone 6S zal de opvolger worden van het huidige vlaggenschip van Apple; de iPhone 6. Begin september organiseert Apple een groot event waarop het merk zijn nieuwe toestellen presenteert. Mogelijk zullen er twee nieuwe uitvoeringen op de markt komen: de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Er wordt verwacht dat Apple dezelfde strategie aanhoudt als bij de iPhone 6 en zijn grotere broer de iPhone 6 Plus. De schermafmetingen van zijn opvolgers zullen dus hetzelfde blijven.

Van binnen sterk verbeterd

Onlangs zijn er foto's van de iPhone 6S uitgelekt waarop te zien is dat het design van de telefoon hetzelfde zal blijven als zijn voorganger. Van de buitenkant lijken de twee toestellen als twee druppels water op elkaar, maar van de binnenkant zou de iPhone 6S flink verbeterd zijn. Het toestel zou beschikken over een geheel nieuw scherm met Force Touch. Dit is een techniek waarbij het toestel precies kan aanvoelen hoe hard er op het scherm wordt gedrukt en op basis hiervan zal het touchscreen verschillend reageren. Wanneer de gebruiker zacht op het scherm tikt wordt er een andere functie uitgevoerd dan wanneer de gebruiker hard op het scherm drukt.

Daarnaast zal de iPhone 6S waarschijnlijk gaan beschikken over een 12-megapixel camera. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van de 8-megapixel camera van de iPhone 6. De iPhone 6S camera zal worden voorzien van een camerasensor van Sony voor nog scherpere foto's. Ook zal het mogelijk worden om in 4K-resolutie te filmen. Verder zeggen de geruchten dat de 6S sneller zal zijn dankzij een nieuwe chip van Qualcomm. De krachtpatser zal worden aangestuurd door de krachtiger A9-processor en 2GB werkgeheugen. Verder zal het toestel standaard met iOS 9 worden geleverd.

Houd ons goed in de gaten en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de nieuwe Apple iPhone! De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn los of met abonnement verkrijgbaar op Belsimpel.nl.

Bron: All About Phones

Meer nieuws over: