Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Android lek: onschuldig of gevaarlijk?

Android lek: onschuldig of gevaarlijk?
Donderdag 02 juli 2015

Onderzoekers aan de Vrije Universiteit Amderstam (VU) waarschuwen Android gebruikers voor een lek in het besturingssysteem. Het lek kan ervoor zorgen dat uw smartphone minder goed beveiligd is. Gelukkig kan het worden voorkomen door waakzaam te zijn en zorgvuldig met uw smartphone om te gaan. Door goed op te letten of een Antivirus pakket aan te schaffen hoeft het Android lek voor u geen gevaar te zijn. 

Een lek in Android

Afgelopen zaterdag meldde de Volkskrant dat onderzoekens aan de VU een lek hebben ontdekt in het besturingssysteem van Android. Dit lek zou volgens de onderzoekers zijn ontstaan door de inlogmethode van Google en maakt het eenvoudig om de beveiliging van uw smartphone te kraken. Hackers kunnen op een afstand foute applicaties installeren om vervolgens de hele smartphone te controleren. Gebruikers moeten daarentegen wel eerst zelf de app openen om de hackers toegang te geven tot de hele smartphone. Het is daarom erg belangrijk dat Android gebruikers hierover geïnformeerd worden.

Waar moet u op letten?

Het is belangrijk dat u als Android gebruiker bewust wordt van alle software die u op uw toestel downloadt. Installeer niet zomaar een app via een gekke link en open geen apps die u niet kent. Kijk altijd kritisch naar de titel van de applicatie of software. Download alleen uit de officiële Google Play Store en niet via internetpagina's of linkjes. Zorg dat u uw account goed beveiligt en uw inloggegevens veilig blijven. Google raadt hiervoor aan om gebruik te maken van een dubbele authenticatie. In het dossier Preventie virussen en foute applicaties vindt u meer tips voor het voorkomen van virussen.

Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van een Antivirus applicatie. Het Avira Antivirus Security PRO pakket beschermt uw smartphone tegen schadelijke bestanden of virussen. De app waarschuwt u bijvoorbeeld als u op een onbetrouwbare website zit. Doordat de virusscanner altijd up to date is worden alle virussen direct herkent en weet u meteen of er schadelijke bestanden op uw Android telefoon staan. Het Avira Antivirus Security PRO pakket kunt u bestellen bij Belsimpel.nl.

Bron: Nu.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl