‹ Alle nieuwsberichten

Wat is er nieuw in Windows 10 Mobile?

Wat is er nieuw in Windows 10 Mobile?

Microsoft komt met een nieuw besturingssysteem: Windows 10 Mobile. De software-update wordt voor Lumia-telefoons de opvolger van Windows Phone 8.1 en is op een aantal punten flink verbeterd. Belsimpel.nl zet voor u de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wie kunnen er gebruik maken van Windows 10 Mobile? Consumenten die een smartphone hebben met Windows Phone 8.1 kunnen hun software gratis updaten naar Windows 10 Mobile. Dit nieuwe besturingssysteem brengt vele voordelen met zich mee. Wat is er nieuw aan Windows 10?

Interface 

Windows Phone 10 startscherm De grootste verandering springt meteen in het oog: een geheel nieuwe en erg mooie interface. Windows Phone 8 staat bekend om zijn unieke Live Tiles. Dit zijn vierkantjes die apps en informatie weergeven en het menu kan helemaal zelf worden samengesteld. Het design van deze Live Tiles was al erg mooi, maar is in Windows 10 Mobile nóg mooier geworden. De gebruiker kan zelf een achtergrond instellen en deze schijnt tussen de Live Tiles door. De afbeelding die is ingesteld als achtergrond is op elke pagina te zien. De informatie op de voorgrond blijft goed leesbaar en de achtergrond leidt niet af. Bij Windows Phone 8.1 is de achtergrond van de pagina's en het startscherm zwart. In de afbeelding hierboven ziet u links een smartphone met Windows 10 Mobile en rechts een smartphone met Windows Phone 8.1.

Niet alleen de interface van het startscherm is verbeterd, het Settings Menu heeft ook een aantal veranderingen ondergaan. Ten eerste ziet het menu er ten opzichte van zijn voorganger een stuk overzichtelijker en rustiger uit. De opties worden ondersteund door icoontjes en onder elke optie staat precies beschreven welke informatie er te vinden is.

Smart Universal App 

WIndows Phone 10 Settings Microsoft wil met Windows 10 het ideale plaatje creëren. Deze software kan straks op alle Windows apparaten worden gebruikt: pc, tablets en smartphones en zelfs op de Xbox. De Windows apparaten kunnen met elkaar verbonden worden en de software die op de computer staat kan ook worden gebruikt op de smartphone of tablet. Applicaties kunnen automatisch van het ene naar het andere apparaat worden gesynchroniseerd en zien er overal hetzelfde uit. Doordat apps op alle mogelijke Windows apparaten gebruikt kunnen worden, neemt de hoeveelheid software die beschikbaar is voor Windows smartphones enorm toe. Bovendien wordt het voor gebruikers van een Windows computer erg aantrekkelijk om een Windows Phone aan te schaffen. Met Windows 10 Mobile krijgt het toestel bijvoorbeeld de volledige versies van Word, Office en PowerPoint. Deze pakketten werken bijna hetzelfde als de computerversie en zien er ook zo uit.

Met Windows 10 kan de gebruiker eenvoudig en snel foto's van zijn smartphone naar zijn computer synchroniseren en muziek van zijn computer beluisteren op zijn smartphone of tablet. Het enige wat hiervoor gedaan hoeft te worden is de bestanden in OneDrive uploaden en dan kunnen de bestanden met elk Windows apparaat worden gedeeld.

Notificatiescherm 

Windows 10 notificatiescherm

Het notificatiescherm is bij Windows Phone 8 al erg handig en gebruiksvriendelijk. In dit scherm ziet u in één oogopslag al uw notificaties. Bij Windows Phone 8 zijn in dit scherm vier apps toegevoegd waar de gebruiker versnelde toegang tot heeft. In de nieuwe software van Microsoft zijn dit er maar liefst twaalf! Zo kan bijvoorbeeld de helderheid snel worden aangepast of Wi-Fi worden uitgeschakeld.

Toetsenbord

Het toetsenbord dat gebruikt wordt om een berichtje te typen is in Windows 10 ook een verandering ondergaan. Het toetsenbord kan worden verkleind, vergroot en worden verplaatst over het hele scherm. Zo kan het toetsenbord perfect worden gepositioneerd voor de vingers van de gebruiker. Daarnaast zal het toetsenbord in Windows 10 Mobile worden uitgerust met een microfoontje. Als de gebruiker het microfoontje ingedrukt houdt, dan kan hij zijn tekst inspreken, de tekst verschijnt gelijk op het scherm in vorm van een bericht. Sms'en is nog nooit zo makkelijk geweest! Het microfoontje kan bovendien ook in Internet Explorer, wat waarschijnlijk Microsoft Edge gaat heten, worden gebruikt. Als de gebruiker naar een website wil gaan, hoeft hij alleen de naam van de site in te spreken en de smartphone doet de rest.

Foto's & Camera 

In Windows 10 Mobile kunnen foto's gemakkelijk worden gesynchroniseerd met alle apparaten. De nieuwe camera app heeft een paar leuke functies. Dubbele foto's worden automatisch verwijderd en rode ogen worden weggewerkt. Daarnaast wordt het voor alle toestellen die Windows 10 krijgen mogelijk om in 4K resolutie te filmen, HDR foto's te maken en andere leuke functies toe te passen zoals de Dynamic Flash. Met deze functie maakt de gebruiker een foto zonder flits, als de foto is gemaakt kan men het licht-niveau van de flits toevoegen voor het beste resultaat. Ook is er de Rich Capture, deze functie combineert twee foto's met elkaar voor één geweldige foto. Lumia toestellen zijn al van veel van deze functies voorzien, maar in Windows 10 wordt het voor gebruikers van een Lumia toestel nog gemakkelijker om snel een foto te maken.

Windows 10 is voor Windows gebruikers binnenkort op de computer beschikbaar, wanneer Windows Mobile in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Bekijk hier de Top 10 Windows Phone toestellen voor de beste aanbiedingen.