Windows Phone informatie over games, updates, telefoons, navigatie en interfaces

Over Windows Phone

Mobiele telefoons worden net als computers aangedreven door een besturingssysteem. Windows 10 Mobile is de mobiele versie van Windows 10, wat je op veel computers terugvindt. De mobiele versie en normale versie lijken dan ook erg veel op elkaar. Zo kun je surfen op het internet met Microsoft Edge, Microsoft Office gebruiken om documenten te bekijken en te bewerken en verstuur je e-mails via Microsoft Outlook. Buiten dit alles kun je contacten bijhouden via Facebook en games spelen met Xbox Live-integratie. Vroeger heette het mobiele besturingssysteem van Microsoft Windows Phone en was het echt een onafhankelijk besturingssysteem. Nu wordt het meer gezien als mobiele versie van Windows 10. Het heeft sinds de update naar Windows 10 Mobile dan ook veel meer raakvlakken en samenwerkingsmogelijkheden met de PC-versie.


Voordelen van Windows Phone

Windows is ontwikkeld door Microsoft. Hierdoor kunnen smartphones en tablets met Windows 10 erg goed samenwerken met je Windows-PC thuis. Ook kun je gebruik maken van standaard programma’s die zijn ontwikkeld door Microsoft. Denk hierbij aan Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Met het Windows-besturingssysteem kun je documenten aanpassen, internetten, chatten, e-mailen, games spelen en nog veel meer.


Windows Store

Nieuwe apps vinden en installeren op je Windows-telefoon is erg makkelijk. De Windows Store is de centrale plek waar je al je favoriete applicaties vindt en downloadt. Deze Store is bereikbaar vanaf je mobiele telefoon. De Store heeft zowel betaalde als gratis applicaties. In Nederland kun je al gebruik maken van enorm veel populaire apps, waar elke dag nog meer bij komen. Sinds de update naar Windows 10 Mobile richtten applicatieontwikkelaars zich steeds meer op het toegankelijk maken van hun apps op Windows 10 Mobile.


Windows 10 Mobile Games

Het maakt niet uit of je een fanatieke gamer bent of nog nooit van het woord Xbox hebt gehoord; de Xbox-app is dé plek om te gamen op welk Windows-apparaat dan ook. In de store kun je je favoriete games downloaden; al je scores, activiteiten en gamegeschiedenis bekijk je in deze app. Wanneer je een Xbox One hebt kun je hier ook je scores voor games voor de Xbox One bekijken.

Games zijn natuurlijk het leukst wanneer je ze met je vrienden kan spelen. Veel spellen kun je samen spelen als je je vrienden hebt toegevoegd. Je kunt je scores delen, wedstrijden houden en chatten terwijl je aan het gamen bent met je vrienden.


Navigeren met je Windows-toestel

Veel smartphones en tablets zijn uitgerust met GPS. Hiermee raak je nooit meer verdwaald. Je kunt hiervoor een navigatie software pakket van bijvoorbeeld TomTom (betaald) of Route 66 downloaden. Daarnaast maak je gebruik van de gratis navigatie-app van Windows. Deze app is vaak al geïnstalleerd op je telefoon. Je zoekt met deze app routebeschrijvingen op, zowel voor als je te voet, op de fiets of met de auto bent als dat je met het openbaar vervoer gaat. Voor het navigeren is een internetverbinding nodig. Ben je bang dat je onderweg geen internet hebt, maar wil je wel navigeren? Dan download je gemakkelijk de kaart die je nodig gaat hebben van te voren, zodat je deze ook offline kunt gebruiken. Een andere handige feature van deze navigatie-app is de mogelijkheid om de locatie van bijvoorbeeld je auto op te slaan. Zo hoef je nooit meer lang naar je auto te zoeken op een grote parkeerplaats!


Maak van je smartphone een computer

Maak kennis met Continuum, een revolutionaire functie van Microsoft. Met behulp van een adapter kun je van je telefoon een PC maken. Je sluit je Microsoft Lumia 950 (XL), een toetsenbord, beeldscherm, muis en/of andere randapparaten aan op de adapter en schroeft zo je productiviteit op. Op deze manier kun je gemakkelijker Office-documenten maken en bewerken, e-mails opstellen en versturen maar ook sms’jes en WhatsAppjes versturen. Alles wat je doet wordt opgeslagen op je telefoon die je vervolgens overal mee naar toe kan nemen. Je hebt al je bestanden en instellingen dus altijd handig op een plek, in je broekzak! Alles wat je op je telefoon kan doen, wordt beter op een groter scherm. Dus ook spelletjes spelen, surfen op het internet, video’s bekijken, noem maar op.


Windows Phone vs Android

Waar Windows Phone voorheen nog op toestellen van HTC, Samsung, LG, Nokia en Microsoft te vinden was, heeft het besturingssysteem de strijd tegen Android verloren. Android is het populaire mobiele besturingssysteem van Google wat nagenoeg op elke niet-Apple smartphone is geïnstalleerd. Kijk voor meer informatie over Android eens op de Android-pagina.


Windows Phone versies en updates

Windows Mobile heeft door de jaren heen behoorlijk veel versies van haar besturingssysteem uitgebracht. Vanaf 2010 ging Microsoft verder met het besturingssysteem Windows Phone 7, deze versie werd geïntroduceerd als opvolger van Windows Mobile 6. Sinds 2015 gaat Windows verder met Windows (10) Mobile. Het besturingssysteem is nu meer een mobiele versie van de PC-versie dan een apart besturingssysteem.

Windows Phone 7

De opvolger van het besturingssysteem Windows Mobile 6.5 heet Windows Phone 7. Een besturingssysteem met een gehele nieuwe interface en veel nieuwe features. Windows Phone 7 is vooral gericht op de integratie van Microsoft-diensten. De zoekfunctie en het kaartenprogramma zijn van Bing en contacten worden verzameld in de People Hub, waarbij ook Facebook-contacten automatisch geïntegreerd kunnen worden. Het besturingssysteem geeft het automatisch aan zodra er updates beschikbaar zijn.

Windows Phone 8

Windows Phone 8 is de opvolger van Windows Phone 7 en brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo biedt Windows Phone 8 ondersteuning voor meerdere schermresoluties en niet meer alleen 800 bij 400 pixels resolutie. Daardoor is de kwaliteit van het beeld van telefoons met Windows Phone erg verbeterd. Ook kwam er met Windows Phone 8 de mogelijkheid gebruik te maken van microSD-kaarten, waardoor het geheugen heel eenvoudig kan worden uitgebreid. Andere belangrijke updates zijn de verbeterde snelheid, NFC-technologie, verbeterde multitasking en kwamen er meer applicaties voor Windows Phone beschikbaar.

Windows Phone 8.1

In Windows Phone 8.1 bracht Microsoft enkele grote veranderingen door. Zo introduceerden ze Cortana: een zoekassistent die via Bing zoekt en de zoekfunctie op Windows Phone vervangt. Gebruikers van Windows Phone kunnen vragen stellen en commando’s geven aan Cortana. Ook is het vanaf Windows Phone 8.1 mogelijk om zelf een wallpaper in te stellen en zo je eigen achtergrond te personaliseren. Verder laat het toetsenbord via Wordflow-gebruikers woorden aan elkaar vegen, vergelijkbaar met Swype op Android-telefoons. Een andere veelgevraagde functie kwam in deze update aan bod: Action Center. Dit is een notificatiecentrum en je kunt ook snelle instellingen hier veranderen.

Windows Phone 10

Sinds oktober 2015 kunnen Windows Phone-gebruikers updaten naar Windows 10 Mobile. In deze versie is het hele systeem omgegooid. Dat brengt een hoop vooruitgang met zich mee, waaronder veel betere communicatie tussen smartphone en PC of andere apparaten.


Windows Phone telefoons

Voorheen maakten HTC, Samsung, LG, Nokia en Microsoft toestellen met het Windows Phone besturingssysteem. Tegenwoordig draaien de smartphones van deze fabrikanten op het populaire Android besturingssysteem van Google. Bekijk hier alle Android smartphones die wij op dit moment aanbieden.