‹ Alle nieuwsberichten

Verwachting in 2016: flexibele smartphones en buigbare schermen

Verwachting in 2016: flexibele smartphones en buigbare schermen

De mobiele technologie blijft zich verder ontwikkelen, Samsung en LG blijven niet achter. De twee bedrijven zijn druk bezig met de ontwikkeling van buigbare schermen en flexibele smartphones. Met resultaat: Samsung verwacht in 2016 de eerste buigbare smartphone op de markt te brengen en LG heeft een nieuwe productie techniek ontwikkeld voor oprolbare schermen.

Er gingen al eerder geruchten dat Samsung patent zou hebben aangevraagd voor smartphones met flexibele schermen. Samsung omschrijft een smartphone met een flexibel scherm als een smarpthone die naar voren en naar achter geklapt kan worden zonder beschadigd te raken. Een andere toepassing zou zijn dat het scherm in zijn buigbare toestand vastgezet kan worden. Zo kan het omgevouwen toestel bijvoorbeeld als uw agenda fungeren op uw bureau of als wekker op uw nachtkastje.

Een patentaanvraag geeft echter geen garantie voor toekomstige producten, maar Samsung heeft aangegeven in de toekomst met flexibele smartphones te komen. Het bedrijf verwacht in 2016 met buigbare smartphones op de markt te kunnen komen. Er gaan geruchten rond dat de toekomstige Galaxy S7 en de Galaxy Note 5 worden voorzien van een flexibel scherm. Dit kan goed mogelijk zijn aangezien de de Galaxy S6 Edge al is voorzien van een gebogen scherm die over de randen van het toestel heen valt. Of de S7 en de Note 5 ook buigbare smartphones zullen worden is nog maar de vraag.

Niet alleen Samsung is druk bezig met het ontwikkelen van een buigbaar scherm: LG doet hier ook aan mee. Het smartphone bedrijf heeft al een aantal toestellen met gebogen schermen op de markt gebracht, zoals de LG Flex 2 en de LG Spirit. Onlangs heeft LG een nieuwe techniek ontwikkeld die ervoor zorgt dat de schermen van de toestellen nu nóg buigbaarder zijn. Zo buigbaar dat ze zelf opgerold kunnen worden, aldus de onderzoekers van LG Display. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat de productie kosten flink verlagen doordat LG voortaan koper in plaats van aluminium gebruikt. Hierdoor zijn er geen schadelijke stoffen meer nodig waardoor de schermen ook daadwerkelijk verkocht kunnen worden. Het feit dat LG oprolbare schermen kan produceren betekent niet dat er oprolbare smartphones op de markt kunnen komen. Hiervoor moeten bijvoorbeeld de accu, chip en behuizing van het toestel ook flexibel zijn. Of dit ook echt waargemaakt kan worden is nog maar de vraag. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd! 

Bij Belsimpel.nl kunt u de Samsung Galaxy S6 Edge, de LG Flex 2 en de LG Spirit bestellen voor een scherpe prijs! Ze zijn verkrijgbaar met abonnement of als los toestel in verschillende kleuren! Houd onze nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent mobiele telefonie!