‹ Alle nieuwsberichten

10 Tips voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

10 Tips voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn volgens velen de mooiste en meest veelzijdige toestellen die Samsung tot nu toe heeft gemaakt. Belsimpel.nl zet voor u de tien handigste tips op een rijtje, zodat u alle functionaliteiten van uw nieuwe smartphone nog beter kunt benutten.

1. Laad uw toestel sneller op.

Heeft u weinig tijd om uw toestel op te laden? Dat is met de S6 geen probleem! Hiervoor gebruikt u simpelweg het bijgeleverde snoertje en de oplader. Wanneer u de notificatiebalk naar beneden haalt, ziet u een indicatie van de oplaadtijd onder ‘Snel Opladen’. Volgens Samsung kunt u na slechts 10 minuten laadtijd weer vier uur vooruit met uw accu. Daarnaast is het mogelijk om uw Galaxy S6 draadloos op te laden. Daarbij dient u rekening te houden met een langere oplaadtijd.

S6 Snel Opladen

 

2. Smart Manager 

Exclusief voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge is Smart Manager. Dit is een applicatie die inzicht geeft in de beschikbare hoeveelheid opslag- en werkgeheugen, de batterij en de beveiliging van het apparaat. Met één druk op de knop kunt u alles schoonmaken, waardoor bijvoorbeeld meer werkgeheugen vrij komt. De Smart Manager app kan ook als widget toegevoegd worden aan één van de startschermpagina’s.

S6 Smart Manager

 

3. Kies uw eigen thema  en hoeveelheid iconen

Door uw vinger op een leeg deel van het startscherm te leggen, opent een menu met instellingen voor het startscherm. In dat menu kunt u onder andere uit verschillende thema’s kiezen, die elk een andere vormgeving hebben qua kleuren en iconen. Extra thema’s kunnen gedownload worden via de winkel. Een andere optie in dit startschermmenu is ‘schermraster’. Daarmee kunt u bepalen hoe veel iconen per startschermpagina worden weergegeven, met keuze uit 4x4, 4x5 of 5x5 iconen.

S6 Thema en iconen

 

4. Gemakkelijk selfies maken

Samsung heeft de camera applicatie zo bewerkt dat met de Samsung S6 ook foto’s kunnen worden gemaakt door een vinger op de hartslagmeter te leggen. Deze is te vinden op de achterkant van het toestel, naast de camera en onder de flitser. Deze nieuwe functie voorkomt dat u uw telefoon op een onhandige manier moet vasthouden om een goede selfie te maken.

 

5. Snel de camera opstarten

U kunt op elk gewenst moment tweemaal op de home button drukken om de camera op te starten. Daarvoor maakt het niet uit of u in een andere applicatie bezig bent of dat uw toestel juist vergrendeld is en in standby staat. De opstarttijd die Samsung hiervoor geeft is 0.7 seconden, zodat u nooit meer te laat bent om een moment vast te leggen.

 

6. Sneltoetsen instellen

Wanneer u het notificatiescherm naar beneden slide, zullen een beperkt aantal sneltoetsen zichtbaar worden. Door opzij te scrollen krijgt u in totaal toegang tot zo’n tien ‘snelle instellingen’. Welke dat zijn, kunt u eenvoudig zelf instellen door bovenin het scherm op bewerken te drukken. Er opent zich een scherm met alle beschikbare sneltoetsen. De knoppen binnen het gemarkeerde vak worden op dit moment weergegeven. Sleep zelf de gewenste instellingen naar het vak.

S6 Snelle instellingen bewerken

 

7.Split screen

Af en toe is het heel handig om meerdere applicaties tegelijk te kunnen bekijken. Dit doet u eenvoudig via de volgende stappen: Druk op de multitask knop, links naast de homeknop. Er zal een scherm met alle recente en openstaande applicaties verschijnen. In plaats van een applicatie weg te swipen of op het kruisje te drukken, klikt u op het icoontje naast het kruisje met de twee kleine venstertjes. Kies nu zelf welke applicaties u naast elkaar wilt tonen. Grootte van de weergegeven applicaties kunt u aanpassen door het bolletje in het midden van het scherm te verplaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw muziekspeler en internetbrowser tegelijk weergeven. 

S6 Split Screen

 

8. Apps vastpinnen

Een nieuwe functie in Android 5.0 Lollipop is de mogelijkheid tot het vastpinnen van applicaties op het scherm. Dit kan goed van pas komen wanneer u uw smartphone tijdelijk aan iemand anders geeft, maar wilt voorkomen dat die persoon vrij kan navigeren door uw telefoon en daarmee toegang heeft tot al uw applicaties.

Vastzetten doet u via de volgende stappen:

1.       Ga naar instellingen en klik op “schermvergr. en beveilig”.

2.       Klik vervolgens op “Andere beveiligingsinstellingen”

3.       Scroll naar beneden, klik op “Vensters vastmaken” en schuif het balkje aan.

4.       Ga via de button links naast de homeknop naar het scherm met recente applicaties.

5.       Scroll naar een applicatie en klik op het icoontje met de punaise.

6.       Er verschijnt een pop-up venster met de tekst “Vensters vastmaken inschakelen”. Klik op “OK”. Eventueel kunt u de optie “Vragen naar vingerafdruk voor losmaken”/PIN/Patroon aanvinken. In dat geval zal de telefoon naar het afsluiten va de vastgepinde applicatie terugkeren naar het vergrendelscherm.

7.       Beëindig het vastpinnen door tegelijkertijd de buttons “Recent” en “Terug” in te drukken. 

S6 Apps Vastpinnen

 

9. Palm swipe voor een screenshot

Screenshots kunnen standaard worden gemaakt door de ontgrendelknop en home knop tegelijk in te drukken. Daarnaast is er de optie voor “Palm Swipe”. Deze instelling is te vinden via instellingen > Bewegingen en gebaren > Vegen voor schermafbeelding. Vervolgens kunt u een screenshot maken door met de zijkant van uw handpalm van rechts naar links over het scherm te vegen.

S6 Palm Swipe

 

10. S6 Edge extra mogelijkheden

De Samsung Galaxy S6 Edge biedt een aantal exclusieve mogelijkheden voor de Edge rand. Deze zijn te bereiken via het instellingen menu > Edge screen. Daar vindt u mogelijkheden voor het instellen van Edge contacten, een nachtklok, positie van de Edge, licht en snelle replies. Ook kunt u hier bij de optie “Informatiestroom” instellen welke meldingen u wilt weergeven op de S6 Edge, wanneer het hoofdscherm uitgeschakeld is. Via de optie “Feeds beheren” kunt u zelf aangeven welke applicaties en meldingen hun notificaties mogen weergeven.

S6 Edge menu

De Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn beide in meerdere kleuren en geheugengroottes verkrijgbaar via Belsimpel.nl. Meer informatie over Samsung vindt u hier.