‹ Alle nieuwsberichten

T-Mobile heeft in oktober 2015 landelijke 4G dekking

T-Mobile heeft in oktober 2015 landelijke 4G dekking

Onlangs heeft T-Mobile aangekondigd dat de provider dit jaar in oktober in Nederland landelijke 4G dekking kan bieden. Volgens de provider is dit een paar maanden eerder dan gepland!

De planning van de landelijke 4G-dekking loopt bij T-Mobile voorspoediger dan gedacht. De deadline stond op eind 2015, maar T-Mobile meldt dat het netwerk in oktober al klaar zal zijn! Dit betekent dat in oktober 95% van alle Nederlanders in een 4G-dekkingsgebied wonen. T-Mobile wil het beste netwerk voor Nederland bouwen en heeft daarom voor een andere netwerkstrategie gekozen dan haar concurrenten KPN en Vodafone, die overigens allebei al geruime tijd zijn voorzien van een landelijke 4G-dekking. T-Mobile zegt dat ze het hele netwerk, dus ook 2G en 3G, compleet vernieuwen en gebruik maken van de nieuwste technologie. Op deze manier kunnen ze hun klanten de beste ontvangst bieden, overal in Nederland.

De provider blijft bezig met het optimaliseren van het 4G netwerk en zal later dit jaar een nieuwe frequentie activeren; de LTE900 frequentie. Hierdoor zal de beschikbaarheid en de kwaliteit van van het 4G netwerk toenemen. De provider wil op deze manier het bereik binnenhuis en op moeilijk bereikbare locaties flink gaan verbeteren. T-Mobile ziet het dataverbruik van haar klanten dagelijks ontzettend stijgen en geeft aan het 4G-netwerk speciaal te hebben gebouwd voor deze toenemende groei. Het netwerk is volgens T-Mobile dan ook speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden. Niet alleen T-Mobile is bezig met het uitbreiden van haar 4G-netwerk, gisteren heeft Tele2 aangekondigd begin 2016 landelijke 4G-dekking te hebben.

Als u gebruik maakt van 4G-internet, dan maakt u gebruik van de snelste internetverbinding die er tot nu toe is. U kunt gemakkelijk zonder haperingen films kijken of beeldbellen met uw familie en vrienden. Hiervoor heeft u wel een toestel nodig die het 4G netwerk ondersteunt. Belsimpel.nl heeft voor u de tien beste 4G toestellen samengesteld in de Top 10 4G Telefoons.