‹ Alle nieuwsberichten

Tele2 breidt 4G dekking uit

Tele2 breidt 4G dekking uit

Tele2 heeft het 4G netwerk ontzettend uitgebreid. Dit betekent dat vanaf eind april 70% van de Nederlandse bevolking binnen het 4G dekkingsgebied vallen. Tele2 blijft doorgaan met het optimaliseren van het netwerk en verwacht in begin 2016 in heel Nederland optimale 4G dekking aan te kunnen bieden. 

In 2013 kreeg Tele2 haar frequentievergunning en is het bedrijf gelijk begonnen met het bouwen van antennes door het hele land. Het einddoel van de provider is om over heel Nederland antennes te verspreiden die ervoor zorgen dat elke Tele2 klant gebruik kan maken van de tot nu toe snelste internetverbinding: 4G internet. In de Randstad werd afgelopen januari het eerste deel van het netwerk beschikbaar. Momenteel kunnen ongeveer vijfentwintigduizend klanten al gebruik maken van het snelle 4G netwerk. Eind april zal dit aantal een flink stijgen. Dit komt doordat vanaf eind april 70% van de Nederlandse bevolking gebruik zal kunnen maken van het 4G netwerk van Tele2! De provider blijft bezig met het optimaliseren van het netwerk. De prioriteit ligt bij de Randstad en bestaande klanten binnen dit gebied met een 4G toestel en 4G ready simkaart kunnen naar verwachting begin juli al gebruik maken van het snelle netwerk. 

Tele2 vindt de terugkoppeling met haar klanten over het 4G netwerk erg belangrijk. "Tot nu toe is deze erg positief", aldus Fedor Hoevenaars, managing director consumentenmarkt. "Zelfs op plaatsen waar nog niet alle geplande antennes af zijn functioneert het netwerk al goed". Dit is volgens Hoevenaars dan ook de aanleiding geweest om een groot aantal van de beschikbare antennes in de rest van het land te activeren waardoor bestaande klanten ook buiten de Randstad gebruik kunnen gaan maken van het uitgebreide 4G netwerk. Dit netwerk brengt vele voordelen met zich mee. Zo worden pagina's supersnel geladen en kunt u zorgeloos films kijken en videobellen met uw familie zonder haperingen.

Wilt u ook gebruik maken van deze razendsnelle internetverbinding? Dan heeft u een 4G ready toestel nodig! Belsimpel.nl heeft de beste toestellen die het 4G netwerk ondersteunen voor u op een rijtje gezet. Bekijk hier onze Top 10 4G toestellen. 

Tele2 Coverage map

Meer nieuws over: