‹ Alle nieuwsberichten

Sony introduceert nieuwe Xperia Z4

Sony introduceert nieuwe Xperia Z4

Sony heeft vandaag in thuisland Japan het nieuwe Xperia-vlaggenschip aangekondigd: de Sony Xperia Z4. Dit toestel volgt de Xperia Z3 op en blijft trouw aan het bekende Xperia-design met de premium metalen randen en een glazen voor- en achterkant. 

Hoewel het nieuwe topmodel van Sony dezelfde schermgrootte en -resolutie als de Xperia Z3 heeft meegekregen, 5.2 inch met 1920x1080 pixels, is de behuizing wel dunner en lichter geworden. Hierdoor is het toestel slechts 6,9 mm dun en weegt hij 144 gram. De dunnere behuizing heeft tot gevolg dat de accu iets kleiner is geworden, deze zal 2930 mAh aan capaciteit meedragen. De Xperia Z4 is nog steeds water- en stofdicht, zodat u uw smartphone ook in de regen of op het strand kunt gebruiken! Binnenin het toestel zit de Qualcomm Snapdragon 810: een 64-bits octa-core processor. De acht kernen zullen ervoor zorgen dat het toestel razendsnel is. 

Verder heeft de Sony Z4 een 20,7-megapixel camera met een Exmor RS-sensor en is de camera-applicatie uitgebreid. Aan de voorkant van het Sony toestel zit een camera van 5 megapixel met een Exmor R-sensor en optische beeldstabilisatie. Deze sensor stabiliseert selfies elektronisch, zodat de foto's scherper zullen worden. Ook uw gesprekspartner bij een videogesprek zal kunnen genieten van een scherpere weergave. 

De Sony Xperia Z4 zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit, koper en groen. Het toestel zal eerst in Japan verkrijgbaar zijn en de verwachting is dat hij zich daarna naar de rest van de wereld zal verspreiden. Wanneer dit zal gebeuren is nog niet bekend. Wellicht zal het toestel in Europa onder de naam Sony Xperia Z3 Plus doorgaan. Of er ook een Sony Xperia Z4 Compact komt is onduidelijk.

Wanneer de smartphone in Nederland verkrijgbaar is, is dus nog niet duidelijk en ook over de prijs is nog niets bekend. Voorlopig zullen we het dus nog even moeten doen met de Xperia Z3, die zowel los te verkrijgen is als in combinatie met een abonnement. Houd Belsimpel.nl en deze pagina in de gaten om het laatste nieuws over de Z4 te weten te komen!

Bron: Tweakers