‹ Alle nieuwsberichten

Huawei presenteert ook Huawei P8 Max en P8 Lite

Huawei presenteert ook Huawei P8 Max en P8 Lite

Woensdag kondigde Huawei in Londen de Huawei P8 aan, die in mei wordt verwacht. Daarnaast kondigde de Chinese fabrikant een grotere versie aan, genaamd de Huawei P8 Max. Verder komt er ook een kleinere versie van de P8, de Huawei P8 Lite. Inmiddels zijn van beide smartphones de specificaties bekend.

De Huawei P8 Max heeft zijn naam te danken aan het 6.8-inch Full-HD touchscreen met een laag Gorilla Glass. Dit is nog eens 0.8-inch groter dan de onlangs gelanceerde Huawei Ascend Mate 7. Daarnaast is deze phablet opvallend door zijn slechts 6.8 mm dunne ontwerp met metalen unibody behuizing. Dat maakt de Max ook meteen de dunste van de drie P8 toestellen. Aan de zijkanten is vrijwel geen schermrand te vinden, dit zorgt voor een ontzettend strakke uitstraling. Het oppervlak van de Huawei P8 Max bestaat namelijk voor 83 procent uit beeldscherm en dit is vrij uniek! Het grootste verschil met zijn kleinere broertjes is waarschijnlijk dat de P8 Max een accucapaciteit van maar liefst 4360 mAh heeft in plaats van respectievelijk 2680 mAh voor de reguliere P8 en 2200 mAh voor de Lite versie. Verder draait de P8 max op een 64-bit octa-core processor en 3 GB werkgeheugen, die door Huawei zelf is ontwikkeld. Hierdoor kan het toestel zijn taken super snel uitvoeren en applicaties lopen vloeiend in elkaar over. 

De Huawei P8 Lite is de kleinste van het stel en beschikt over een 5-inch HD-display. Het toestel is voorzien van een 1.2 GHz 64-bit octa-core processor en 2 GB werkgeheugen. Zowel de Huawei P8 Max als Lite beschikken over een 13-megapixel hoofdcamera en een 5-megapixel frontcamera. De P8 Max beschikt over optische beeldstabilisatie, die onder andere trillerige handen corrigeert, zodat foto’s scherper worden. De P8 Lite beschikt niet over optische beeldstabilisatie, maar heeft daarentegen wel een duoflitser. Met beide toestellen kan in 1080p-kwaliteit gefilmd worden. Andere overeenkomsten zijn het Android 5.0 Lollipop besturingssysteem, 4G-internet, NFC en A-GPS. De P8 Lite beschikt standaard over 16 GB intern geheugen en bij de Max variant kan gekozen worden tussen 32 GB of 64 GB. Beide geheugens kunnen uitgebreid worden met een micro-sd kaart.

De Huawei P8 Lite en P8 Max zijn nu beschikbaar als pre-order bij Belsimpel.nl. De P8 Lite is verkrijgbaar in het grijs en wit. De P8 Max is verkrijgbaar in het Grijs met 32 GB, Champagne met 32 GB, Grijs met 64 GB en Champagne met 64 GB. De reguliere Huawei P8 wordt over ongeveer vier weken verwacht met 16 GB of 64 GB geheugen.

 

Bron: Tweakers