‹ Alle nieuwsberichten

De beste gezondheid- en fitness-apps voor uw smartphone

De beste gezondheid- en fitness-apps voor uw smartphone

Gezondheid- en fitness-apps voor smartphones worden steeds populairder. Nu de lente zich bijna gaat aankondigen en het weer steeds beter wordt, is het tijd om na te denken over de zomer. Belsimpel.nl helpt u hierbij een handje met een overzicht van de beste gezondheid- en fitness-applicaties.

We kennen het allemaal: de zomer komt er weer aan en de bikini of zwembroek gaat straks weer uit de kast. Reden dus om weer in-shape te komen! Belsimpel.nl heeft een dossier gemaakt waarin de beste en meestgebruikte fitness- en gezondheidsapps staan, die u zullen helpen uw doel te behalen. Vaak blijven de goede voornemens namelijk voornemens en worden ze niet in de praktijk gebracht. Men vergeet het een beetje of raakt niet meer gemotiveerd.

Om te voorkomen dat u uw gezondheidsdoel niet haalt, zijn er vele apps ontwikkeld. Deze kunnen erop gericht zijn om u te laten sporten, of om op uw eetpatroon te letten. Er zijn zelfs speciale hardloopapps, zoals Runkeeper en Runtastic. Voor de mensen die een steuntje in de rug nodig hebben met diëten is MyFitnessPal erg geschikt: u kunt hier namelijk precies zien hoeveel calorieën u binnenkrijgt, zodat u niet per ongeluk te veel snoept. Ook zijn er applicaties ontwikkeld waar u uw dagelijkse activiteiten kunt meten. Zo kunt u zien of u een actieve of een minder actieve levensstijl heeft: op basis hiervan kunt u hier eventueel verandering in aanbrengen. Tot slot bundelen Apple en Samsung al deze apps in een totaalpakket, zodat u alles met dezelfde app kunt doen. Vaak werken smartwatches en fitness trackers ook mee met gezondheidsapps, in combinatie met een hartslagmeter of een stappenteller. Meer informatie over deze apps en wat ze voor u kunnen betekenen, vindt u het in Dossier Gezondheid- en fitness-apps.