‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Versimpelde software zorgt voor snellere Samsung Galaxy S6

Gerucht: Versimpelde software zorgt voor snellere Samsung Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 zou volgens geruchten een heel stuk sneller worden dankzij een versimpelde software. De smartphone fabrikant Samsung zou zijn eigen software laag 'Touchwiz' een stuk simpeler maken en minder applicaties standaard installeren. 

Over de Samsung Galaxy S6 gaan al een tijdje geruchten rond. Het toekomstige vlaggenschip van Samsung zou over een aluminium behuizing beschikken en gebruik maken van een eigen betalingsysteem. Dit betalingssysteem is ontwikkeld in samenwerking met LoopPay en maakt het mogelijk om draadloos gegevens uit te wisselen van een smartphone naar een betalingsapparaat. Verder zou het toestel zijn voorzien van een 20-megapixel camera en draaien op de allernieuwste Android 5.0 Lollipop versie. Veel smartphone fabrikanten voorzien hun toestellen met het Android besturingssysteem en plaatsen hier hun eigen 'laag' over heen. Deze software laag bestaat uit standaard geinstalleerde applicaties, extra opties en een ander uiterlijk. Bij Samsung heet deze eigen laag 'Touchwiz'. 

Volgens geruchten zou Samsung de nieuwe Galaxy S6 voorzien van een versimpelde software laag en dus minder standaard applicaties installeren. Deze applicaties zou Samsung waarschijnlijk gaan aanbieden via een eigen applicatiewinkel. Hierdoor zou het software systeem een stuk sneller zijn en wordt het een nóg groter plezier om de Galaxy S6 te gebruiken. Wel zou het toestel zijn uitgerust met een aantal Microsoft applicaties, zoals Office Mobile, OneDrive en Skype. Naar verwachting wordt de Samsung S6 op 2 maart 2015 gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress (MWC). 

Bekijk de Samsung Galaxy S6 productpagina op Belsimpel.nl; hier vindt u het allerlaatste nieuws, foto's en specificaties!

Bron: Nu.nl 

Meer nieuws over: