‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: compleet nieuw uiterlijk voor Samsung Galaxy S6

Gerucht: compleet nieuw uiterlijk voor Samsung Galaxy S6

Sinds de in december gelekte foto’s van de aluminium behuizing van de Samsung Galaxy S6, komen er ondertussen steeds meer foto’s boven drijven van concepten van de S6. Het nieuwste concept werd vrijwel direct vergeleken met het design van de iPhone 6. Waar eerdere Samsung modellen qua hoeken meer in de stijl van de Samsung Galaxy Note 4 of Samsung Galaxy S5 bleven, lijken de rondingen van de gelekte foto’s veel op die van de iPhone 6.

Samsung heeft sinds de release van de iPhone 6 in september natuurlijk al een paar maanden de tijd gehad om te kijken naar de sterke en zwakke punten van iPhone 6. Hoewel natuurlijk nog onduidelijk is of de gelekte foto’s de werkelijke Galaxy S6 vertonen, zijn er duidelijk overeenkomsten te zien wanneer ze worden vergeleken met de iPhone 6. Zo bevinden de volumeknoppen, vergrendelknop en poorten zich op dezelfde plaatsen als bij de iPhone 6. Daarnaast heeft ook het getoonde prototype S6 aan de onderkant rechts naast de poort voor de lader een aantal gaatjes die dienst doen als microfoon.

Een verschil is wel dat de camera zich bij de getoonde Samsung S6 nog steeds in het midden van de achterkant bevindt, terwijl deze bij iPhones altijd linksboven zit, vanaf de achterkant gezien. Daarnaast zit de frontcamera bij de iPhone 6 van vooraf gezien links, terwijl het prototype S6 een camera rechts toont. Waar de iPhone 6 een formaat van 138.1 x 67 x 6.9 mm heeft, wordt voor de Galaxy S6 een formaat van 143.3 x 70.8 x 6.9 mm verwacht met daarbij een 5.1-inch beeldscherm. Dit zou 0.4-inch groter zijn dan het 4.7-inch touchscreen van de iPhone 6. Toch blijft de Samsung Galaxy S6 qua formaat in dat geval nog steeds kleiner dan de HTC One M8 (5-inch), Sony Xperia Z3 (5.2-inch) en LG G3 (5.5-inch).

Bekijk de laatste Galaxy S6 geruchten op deze pagina. Hier kunt in de toekomst ook de beste Samsung Galaxy S6 aanbiedingen vinden!

Bron: PhoneArena